Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Yum! 5x vega hotspots in Flores, Guatemala

Flores is een superklein eiland in Guatemala, dat overdag wat verlaten kan lijken. Toch is niets minder waar en vind je hier genoeg leuke (en lekkere) vega restaurants. In dit artikel lees je alles over onze ervaringen bij vega restaurants in Flores, Guatemala.

toasted bread on white ceramic plate

Los Amigos

Mijn oordeel 8/10
Vegetarische en Veganistische Opties

Dit is de plek waar je de meeste backpackers zult vinden. Los Amigos is namelijk ook een populair hostel. Het eten van Los Amigos smaakt goed en wordt redelijk snel geserveerd. Ook is de service professioneel! Toen er op onze burger kaas zat (in plaats van zonder kaas zoals gevraagd), werd er meteen een nieuwe burger gemaakt. Kijk overigens niet gek op als je voor een ‘dicht’ hek staat, dit wordt gedaan om de veiligheid van de hostelgangers en hun spullen te garanderen. Je kunt gewoon aanbellen en doorlopen naar het restaurant.

vega flores guatemala

Adres: Klik hier Openingstijden: maandag-zondag 06:30-21:30 uur. 

Legumbres Mayas

Mijn oordeel: 7/10
Vegetarische en Veganistische Opties

Heb je behoefte aan (veel) groente? Dan is dit hét restaurant voor jou! Bij Legumbres Maya’s waren we aangenaam verrast door de grote hoeveelheid groente die we per gerecht kregen en hoe heerlijk alles smaakte. Daarnaast was het goedkoop! Wat we ook fijn vonden, is dat je hier waar krijgt voor je geld. Wij bestelden een smoothie ‘grande’ en kregen een enorme beker voor onze neus, waarbij er nog een gedeelte overstroomde. Een aanrader dus! 

_MG_9074

Adres: Klik hier Openingstijden: maandag-vrijdag 08:00-21:00 uur. Zaterdag 08:00-17:00 uur. 

Tikal Coffee Shop

Mijn oordeel: 7/10
Vegetarische & Vegan Opties

Dit restaurant is onderdeel van een hostel. Het leuke is dat ze gespecialiseerd zijn in de Maya-keuken en geschiedenis!  Zo kun je de gebruikelijke eieren en bonen bestellen, maar ook bijzondere gerechten. Denk aan pannenkoeken met ramónzaden (Q30) of yucca roerei met mora-kruiden! 

Adres: Klik hier Openingstijden: /

Valentina’s Crepes

Mijn oordeel: 7/10
Volledig Vegetarisch 

Heb je zin in crêpes? Dan moet je écht naar Valentina’s Crêpes gaan! Dit is een heel schattig klein restaurant met een open keuken. Je kan uit superveel combinaties kiezen, of je nu zin hebt in een hartige of in een zoete crêpe. Nadat je besteld hebt wordt de crêpe vers voor je bereid. Zó lekker! 

Let op: Valentina neem rustig de tijd om alles te bereiden. Je moet hier dus niet heengaan als je haast hebt!

_MG_9088

Adres: Klik hier Openingstijden: /

La Villa del Chef

Mijn oordeel: 6/10
Vegetarische Opties

Dit is een ietwat luxe restaurant en je kunt vooral leuk op het balkon zitten, want dan kijk je uit over het meer! De bediening was enorm attent en het eten smaakt prima. Je krijgt ook een lekker grote portie. We raden La Villa del Chef zéker aan, maar houden persoonlijk iets meer van een wat ‘warmere’ zaak. Vandaar dat dit restaurant onderaan ons lijstje staat.

_MG_9226

Adres: Klik hier Openingstijden: maandag-zondag 12:00-22:00 uur. 

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen