Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Vegan eten in Delft: bij deze 6 restaurants kan het!

Ben je vegan en een dagje in Delft? Dan wil je vast weten waar je lekker uit eten kan! Er zijn helaas niet super veel opties, maar de plekken waar je wel heen kan zijn a-ma-zing! Lees snel verder, ik vertel je er alles over.

1. Volg de seizoenen bij Wildgroei

Volledig vegan

Wildgroei is een volledig plantaardig restaurant waar ze een bijzondere filosofie nastreven. Elk seizoen heeft volgens dit restaurant bepaalde kenmerken en hierop proberen ze hun menu af te stemmen. Klinkt spiritueler dan het is, want ook als je niets hiermee hebt zit je supergezellig in dit groene restaurant. Ze hebben ook een klein terras waar je kunt lunchen als het weer het toestaat.

Oh no… Wildgroei gaat binnenkort stoppen! Lees hun statement hier.

Foto: Wildgroei
Foto: Wildgroei

2. Genieten bij HUmmUS van… hummus!

Vegetarische en vegan opties

HUmmUS is een knus restaurant de Delfste gracht. Hier eet je de meest heerlijke Midden-Oosterse gerechten. Denk aan smeuïge hummus, muhammara, of huisgemaakte falafel. Zowel voor lunch als diner. Vrijwel alles op de kaart is veganistisch of vegetarisch te maken. Aanrader!

Foto: HUmmUS
Foto: HUmmUS

3. Koffie drinken bij Kek; de beste koffiebar van Delft

Vegetarische en vegan opties

Op zoek naar dé koffiebar van Delft? Dan moet je naar Kek! Dit is een gezellig café waar je heen gaat voor goede koffie, een lui ontbijt of een heerlijke biologische huisgemaakte lunch. Door de unieke sfeer is het een van mijn favoriete stops in Delft. Goed om te weten: alles op het menu is huisgemaakt en de kaart is bijna helemaal vegetarisch. No worries: er zijn ook genoeg opties voor vegans!

Foto: Kek

4. All inclusive vega(n) eten bij Rozey

Volledig vegetarisch, vegan opties

Rozey is een all inclusive fine dining vegan en vegetarisch restaurant. Op de kaart staan zo’n 55 gerechtjes, waarvan 40% vegan is. Per ronde bestel je maximaal 2 gerechten per persoon. Al helemaal gaaf is het feit dat je hier betaald voor eten én drinken. Voor sommige dure drankjes moet je wat bijbetalen, maar in principe kun je voor een vast bedrag de hele avond dineren. Hoe leuk!

Foto: Rozey
Foto: Rozey

5. De wereld over met Hanno

Vegetarische en vegan opties

Voor reizigers is HANNO een foodwalhalla. Je kunt hier de lekkerste gerechten van over de hele wereld kunt eten. Ze zorgen altijd dat er genoeg vegetarische en vegan opties zijn, maar een menukaart is niet beschikbaar. Het restaurant vindt het leuk om de gasten te verrassen en nieuwe gerechten te laten ontdekken. Net zoals je op reis niet altijd weet wat je kunt verwachten!

Foto: Hanno

6. Vegan bij TU Delft in Cafe X

Vegetarische en vegan opties

In het sportcentrum van de TU Delft zit Cafe X. Hier kun je de hele dag door eten en een drankje doen. Het café heeft een erg divers menu; internationaal met een hint naar streetfood. De helft van de gerechten op het menu zijn veganistisch of vegetarisch. Ook heb je hier een concept store waar je items kopen die door studenten worden gemaakt.

Heerlijk vegan in Delft
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen