Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Aanrader in Den Haag: vegan restaurant Zèta

Goed nieuws! Den Haag is weer een volledig vegan restaurant rijker. Café Zèta is 100% plantaardig. Op uitnodiging mochten wij van de kaart komen proeven. En lekker dat het was! Lees er in mijn blog alles over.

Alhoewel wij op uitnodiging gegeten hebben, is dit artikel enkel gebasseerd op mijn eigen mening en ervaring.

Interieur vegan restaurant. Foto door Zèta

100% vegan restaurant in Den Haag

Café Zèta bevindt zich in hartje Den Haag en is volledig plantaardig. Superfijn, want zo kun je na een dagje shoppen of sight seeing genieten van een heerlijke maaltijd. Zónder moeilijk te doen om gerechten te ‘veganizen‘. Vind ik altijd wel erg prettig.

Op het menu is er voor ieder wat wils. Of je nu zin hebt in een avocadotoast, een burger of toch wat exotischers. Het kan allemaal! Wij gingen voor de vegan kebab, bloemkool steak en natuurlijk een portie zoete aardappel frietjes. De vegan kebab en frietjes smaken geweldig. Ik weet zeker dat zelfs vleesliefhebbers hier enorm van kunnen genieten. De bloemkool steak is meer voor de liefhebber. Alhoewel hij heerlijk smaakt is het wel erg veel bloemkool voor 1 maaltijd. Moet maar net je ding zijn.

Vergeet ook niet om een limonade te bestellen! Wij namen een karaf ‘Lemon Tree‘. Oprecht een van de beste limo’s die ik ooit gedronken heb. Ook chill; uit zo’n karaf haal je makkelijk 4 glazen. Stukken voordeliger.

Overheerlijke limonade
Genieten op het terras
Knapperige zoete aardappel friet

Aziatische inspiratie op de kaart

Wat mij ook opviel, is dat het menu geinspireerd is door de Aziatische keuken. Zo zitten er op de bloemkoolsteak curry kruiden (India), kun je gyoza’s bestellen (Japan) en staat ‘kebab’ op het menu (Perzie). Vind ik alleen maar leuk, want dit zijn gerechten waar ik in het buitenland ook enorm van genoten heb.

Vegan bloemkool steak

Zèta doet meer!

Naast heerlijke gerechten serveren, doet Zèta meer. Zo zijn ze al jaren bezig om te verduurzamen. Plastic wordt ingezameld en ze transporteren 100% uitstootvrij. Verder zijn ze natuurlijk ook overgegaan op een volledig plantaardig menu. Lekker bezig!

Wat ik ook kan waarderen, is hun aandacht voor lokaal talent. Uit Het Gareel zorgt voor exposities aan de Zèta muren. Zo kunnen kunstenaars hun werk aan publiek te tonen. Tegelijkertijd ziet het restaurant er daardoor super sfeervol uit.

Last but not least; flexwerkers zijn van harte welkom op de eerste etage. Hier is een kantoortuin met fijne werkplekken en extra stopcontacten. Handig! Haal een bakkie en knallen maar.

Expositie van ‘Uit het Gareel’. Foto door Zèta

Psst; wil je weten waar je nog meer lekker vegan kunt eten in Den Haag? Lees dan mijn andere blog!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen