Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

8x vegan restaurants in San Marcos waar je heen moet

Het hippiedorpje San Marcos is één van de kleinste dorpen aan het meer. Tegelijkertijd kun je hier de meeste vegetarische en veganistische restaurants vinden. Zoveel zelfs, dat het uitgeroepen is tot één van de meest vegan friendly plekken ter wereld. Perfect voor de vega reiziger! Lees hier al onze aanbevelingen voor vegan restaurants in San Marcos.

Aangezien de meeste restaurants zich in dezelfde straat bevinden, zullen we aangeven of het restaurant vlakbij de pier ligt, zich halverwege de hoofdstraat bevindt of aan het einde (vlak bij het voetbal- en basketbal veld) zit.

Il Giardino

Mijn oordeel: 9/10
Volledig Vegetarisch, Vegan & Glutenvrije Opties

Wat een leuke plek is dit, echt een verborgen juweeltje! Ga hier vooral ’s avonds heen, want in de avond krijgt dit restaurant iets magisch. Overal hangen sfeerlampjes, staan er kaarsjes en wordt de vuurkorf aangestoken. Het eten smaakt daarnaast ook erg goed. Een aanrader.

_MG_8937

Adres: Halverwege de hoofdstraat, tussen restaurant Fé en restaurant Shambala Openingstijden: maandag-zondag 07:00-22:00 uur

The Momentum karma café

Mijn oordeel: 8/10
Volledig Veganistisch

Dit is het allerbeste vegan restaurants in San Marcos om te lunchen. Het uitzicht op het meer is geweldig en het eten smaakt top. Elke dag wordt er een andere veganistische maaltijd bereidt. Toen wij er waren was er veganistische sushi! Ook hebben ze allemaal vegan taartjes te koop voor 25 Quetzales. 

Naast dat Momentom Karma een vegan restaurant is, bieden ze ook allerlei andere cursussen en workshops aan. Welke dit zijn en wanneer ze plaatsvinden staat op het schoolbord geschreven. Zo kun je bijvoorbeeld yoga doen!

_MG_8646

Adres: Naast de pier, aan de rechterkant. Openingstijden: Maandag-zondag 11:00-15:00 uur

Konojel

Mijn oordeel: 8/10
Vegetarische, Veganistische en Glutenvrije Opties

Wij raden Konojel 100% aan. Het eten smaakt goed en je krijgt een grote portie. Daarnaast help je de lokale bevolking door hier te gaan eten! Konojel heeft namelijk ook zijn eigen Community Center waar ze vegetarische maaltijden geven aan locals. Een mooi initiatief vinden wij.

_MG_8757

Adres: Aan het einde van de straat, vlakbij het voetbal- en basketbal veld Openingstijden: Maandag-zondag 10:00-21:00 uur

Circles

Mijn oordeel: 7/10
Volledig Vegetarisch 

Circles is een groot restaurant, met veel leuke zitplekken. Gezien de openingstijden raden we je vooral aan om hier te ontbijten of te lunchen. Het eten smaakt erg goed, vooral als je zin hebt in een westerse maaltijd. Het enige minpuntje was dat de service nogal lang duurde. Victor had al bijna zijn lunch op voordat ik de mijne op tafel kreeg.

_MG_8748

Adres: Aan het einde van de straat, vlakbij het voetbal- en basketbal veld Openingstijden: Maandag-zondag 08:00-17:00 uur

Restaurant Fé

Mijn oordeel: 7/10
Vegetarische opties, kan vegan gemaakt worden

De pizza’s die hier geserveerd worden smaken goddelijk! Als je zin hebt in een goede pizza, dan is dit hét restaurant voor jou. Ook is de bediening erg vriendelijk en geeft goed advies. Kortom: wij raden Restaurant Fe aan. Helaas hebben ze geen vegan kaas, anders was mijn oordeel nog hoger geweest.

_MG_8708

Adres: Halverwege de hoofdstraat Openingstijden: Maandag-zondag 07:00-22:30 uur

Shambhala

Mijn oordeel: 7/10
Vegetarische, veganistische en glutenvrije opties

Dit is vanwege de openingstijden een goede plek om te lunchen of (vroeg) te dineren. Door de mooie en slimme inrichting kun je hier heerlijk zitten. Shambhala heeft overal kleine ‘hutjes’ gecreëerd met witte doeken. Hierdoor zit je super knus! Probeer ook zeker hun citroen cake, want deze smaakt geweldig!

Adres: Halverwege de hoofdstraat Openingstijden: Maandag-zondag 06:00-18:00 uur (al sloot het restaurant om 19:30 uur toen wij er waren).

The Secret

Mijn oordeel: 6/10
Volledig vegetarisch, veganistische opties

Dit restaurant ligt een beetje verscholen achter de vele sieradenkraampjes bij de ingang. Er zijn niet heel veel zitplekken, dus je moet maar net geluk hebben. Wij vonden het hier goed smaken, maar niet heel bijzonder. Wat wel leuk is, is dat je uit 4 opties je eigen vegetarische burger kunt kiezen.

The Secret doet zijn naam eer aan! Online kunnen wij niets vinden over dit restaurant, het lijkt haast niet te bestaan. In ieder geval is het restaurant op maandag en dinsdag rond 12 uur geopend, want toen waren wij hier.

_MG_8782

Adres: Halverwege de hoofdstraat Openingstijden: ?

Samsara’s Garden

Min oordeel: 6/10
Volledig veganistisch

Alles smaakt erg gezond bij Samsara’s Garden en is een volledig vegan restaurants in San Marcos. Mocht je hier behoefte aan hebben, dan is Samsara’s Garden een hele goede plek om heen te gaan! Je zit in een mooie binnenplaats met veel planten. Hierdoor voelt het knus en gezellig. De bediening is vriendelijk en je mag gratis water pakken. Het enige minpuntje tijdens ons bezoek was dat onze bestelling niet helemaal goed onthouden was. In plaats van de gevraagde quinoa kregen we witte rijst.

_MG_8614

Adres: Halverwege de hoofdstraat Openingstijden: maandag-zondag 09:00-22:00 uur

Dolce Gelato

Mijn oordeel: 10/10
Volledig vegetarisch, vegan opties

Eigenlijk is dit geen restaurant, maar een overheerlijke ijszaak. Een klein hoorntje kost 15Q (1 bolletje), een groot hoorntje kost 25Q (2 of 3 bolletjes). Echt een aanrader!

_MG_8962

Adres: Halverwege de hoofdstraat

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen