Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Jammer maar waar: eerste vegan supermarkt in Utrecht sluit

Vegan ijs, snacks, kaas en nog veel meer. Ze zaten er pas drie maanden, maar de eerste vegan supermarkt van Utrecht sluit alweer zijn deuren! De Vmarkt van de Utrechtse Natascha de Rooij gaat over minder dan een maand dicht.

vegan supermarkt Utrecht

Vegan supermarkt Utrecht sluit

“Het is jammer, maar waar”, zegt Natascha. “Het was sowieso een tijdelijk pand en nu is er een huurder gevonden die hier permanent wil zitten. Voor ons houdt ons avontuur in Utrecht daarmee op.”

Zij had het pand ook permanent kunnen huren, maar besloot dat niet te doen. “Deze drie maanden waren een test. Door een nieuwe huurder die voor de deur staat, ga je denken: wil ik hier echt nog vijf jaar zitten? Ik wil het liefst een pand waar ik ook horeca in kan doen en dat kan hier niet.”

voordelen veganistisch eten

Focus op vegan supermarkt in Arnhem

Voor nu focust Natascha zich op haar filiaal in Arnhem. Hier wil ze ook een lunchroom in bouwen. In Utrecht zijn er maar weinig panden die hier groot genoeg voor (zo’n 300 vierkante meter) zijn. Hierdoor lukt het dus niet om in Utrecht een nieuw filliaal te openen.

Het was klap op klap op klap. De brexit, een verbouwing die niet doorging, een lockdown waardoor er geen kip op straat was en je een deel van je voorraad weg kan smijten. Dus eerst maar geld verdienen voordat we een tweede vestiging openen.”

Vegan supermarkt Utrecht sluit

Geen spijt

Spijt heeft de eigenaresse niet. De afgelopen jaren heeft ze altijd zeven dagen in de week aan haar bedrijf gewerkt. Nu is ze tot het besef gekomen dat het ook fijn kan zijn om in het weekend vrij te zijn. Voorlopig heeft ze daarom ook haar webshop gesloten. “Er is meer in het leven dan werk en dat is er de afgelopen jaren bij in geschoten.”

De winkel is tot 20 juni twee dagen in de week open. Namelijk op woensdag van 10:00-18:00 uur en op donderdag van 10:00-18:00 uur. Dus wil je nog een lekker kaasje, speciaal drankje, vegan kaassouffles of iets anders lekkers? Kom dan langs aanstaande woensdag of donderdag!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen