Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Van chocola tot pizza: er is een vegan supermarkt in Utrecht

Na Amsterdam heeft Utrecht ook een volledig plantaardige supermarkt gekregen! Dit maakt het de eerste vegan supermarkt in Utrecht. Lees mee!

Uitgebreid vegan assortiment

Het aanbod vegetarische en veganistische producten wordt steeds groter in standaard supermarkten zoals de Jumbo en Albert Heijn. Vegan supermarkten zijn er alleen nog niet veel. Daar moest verandering in komen volgens Natascha de Rooij, oprichtster van VMarkt.

Ben je vegan? Dan is VMarkt een walhalla, want de nieuwe vegan supermarkt in Utrecht heeft het allemaal. In totaal zijn er in de winkel zo’n 2.500 producten. Ook is er een plantaardige kaasafdeling, vegan slagerij, proeverijen, workshops en huisgemaakte maaltijden om mee te nemen. “Ik wil spullen verkopen die de andere zaken niet hebben. Dus verkoop ik geen groente en fruit, maar wel basic vegan producten. Chips en snacks zoals worstenbroodjes, drankjes en snoep. Vleesvervangers? Die heb ik ook! Zelfs de merken die de AH verderop te duur vindt.’

De nodige tegenslagen

Online verkoopt Natascha al een heleboel veganistische producten. Van chocola tot kaas en van deodorant tot pizza. Maar als het aan haar lag, kwamen die producten ook in de winkel. En zo ontstond VMarkt.

Al in 2019 was er een plan voor een vegan supermarkt in Utrecht. “Toen heb ik een ton opgehaald met crowdfunding en ben ik hard aan het werk gegaan in een pand aan de Amsterdamsestraatweg. Alleen bedacht de verder aardige huisbaas in december opeens dat hij eerst grondig wilde verbouwen. Zonde van de tijd en energie, voor ons allebei.’’

Nu zijn we drie maanden verder en is in Lunetten sinds februari de 100 vierkante meter Vmarkt open. “Ik zou graag een drie keer zo grote winkel aan de rand van het Utrechtse centrum hebben, met lunchroom. Maar misschien is het in deze (corona) tijden wel een zegen dat ik hier zit, zonder hoge huur en een eetgelegenheid die niet open mag.’’

vegan supermarkt utrecht

Benieuwd? Je vindt de eerste vegan supermarkt in Utrecht op het volgende adres: Zevenwouden 238 in Lunetten. Woon je in Arhnem? Goed nieuws! Vanaf 1 mei gaat daar het tweede filliaal van VMarkt open.

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen