Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Eerste volledig vegan ziekenhuis staat in Beiroet (Libanon)

Wow! Het Hayek Hospital in de Libanese hoofdstad Beiroet serveert alleen nog maar veganistische maaltijden. Daarmee is dit ziekenhuis de allereerste ter wereld! Mocht je dus op reis zijn in Libanon en je niet goed voelen, dan weet je dat je met een gerust hart naar dit vegan ziekenhuis in Beiroet kan gaan.

Waarom een vegan ziekenhuis?

Op Instagram deelde het ziekenhuis dat zij hun patiënten niet langer ham, kaas, melk en ei willen voorschotelen. Deze voedingsmiddelen kunnen weleens een deel van de oorzaak van de gezondheidsproblemen zijn.

Het Hayek Hospital heeft in een verklaring gewezen op de  Wereldgezondheidsorganisatie. Zij hebben bewerkt vlees geclassificeert als groep 1A, oftwel de groep die kankerverwekkend is. Bewerkt vlees zit daarmee in dezelfde groep als tabak en asbest. “Vlees serveren in een ziekenhuis is zoiets als sigaretten aanbieden.”

Het ziekenhuis vindt dat voedsel dat misschien heeft bijgedragen aan ziektes van mensen, niet meer geserveerd moet worden. “Wij vinden dat het hoog tijd is om de hoofdoorzaak van ziekten en pandemieën aan te pakken. Niet alleen om de symptomen te behandelen.”

100% plantaardig

De gerechten die je nu kunt krijgen in dit vegan ziekenhuis in Beiroet zijn dus 100% plantaardig. Het zijn vooral veganistische versies van traditioneel Libanese gerechten. Denk aan shish barak, labneh sandwiches, shoarmaschotels en hummus.

Maar dat is niet alles! Het menu heeft namelijk ook een aantal Westerse gerechten. Zo kun je ook croissants, een veganistische burger, veganistische steak, frietjes en koekjes krijgen! Wie had gedacht dat een ziekenhuis zo’n eetgelegenheid zou kunnen zijn?

Overgang

Aan de overstap naar veganistisch ging eerst een overgangsperiode vooraf. In deze periode konden patiënten kiezen tussen veganistische en dierlijke maaltijden. De patiënten werden wel voorgelicht over de gezondheidsvoordelen van plantaardig voedsel. Na deze overgangsperiode heeft het ziekenhuis besloten om dus volledig vegan te gaan.

We vinden dit besluit van Hayek Hospital geweldig. Hopelijk nemen andere ziekenhuizen hier een voorbeeld aan!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen