Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ken jij deze 7 veganistische Colombiaanse gerechten al?

Ga je naar Colombia, dan is het als veganist een goed idee om te weten welke lokale gerechten veganistisch zijn. Zo weet je altijd wat je kunt bestellen! Hieronder vind je een lijstje met veganistische Colombiaanse gerechten die ofwel geheel veganistisch zijn, ofwel veganistisch gemaakt kunnen worden. Daarnaast geven we je nog enkele tips waar je niet moet intrappen. Lees je mee?

Colombia heeft door de ligging op de evenaar ook een geweldig aanbod aan verschillende soorten fruit. De een nóg lekkerder dan de ander. Wij kunnen alleen niet leven op enkel fruit, dus vandaar dat we dit niet als apart gerecht noemen. Maar we raden je zeker aan om alle gekke fruitsoorten te proberen!  

Veganistische Colombiaanse gerechten

 • Arepa
  Dit is een broodje gemaakt van gekookt maismeel-deeg. Vaak hebben ze een vulling, maar ze zijn ook naturel te krijgen. Bekende vullingen zijn kaas, ei, vlees, avocado of andere groenten. Let dus goed op welke arepa je koopt!
 • Tamales
  Tamales zijn een gestoomde maisdeegrol in een bananen- of maisblad. Ze zijn net als de arepa te koop met of zonder vulling. De meest voorkomende vullingen zijn vlees, groenten, kaas, fruit of rijst. Wij hebben er zelfs één gegeten met ‘seitan’ een vleesvervanger! Als veganist moet je dus goed kijken welke tamales je neemt. Overigens vonden we dit gerecht niet heel erg lekker smaken.  
 • Patacones
  Dit is een platgeslagen gefrituurde groene bakbanaan. Dit wordt gegeten als een soort chips. Vooral de dunne patacones vinden wij net als tortillachips smaken. Héérlijk met wat guacamole! Je krijgt dit trouwens vaak als bijgerecht bij een maaltijd. 
 • Yucca
  Dit is een soort cassave, waardoor het dus hartstikke geschikt is om te eten als veganist. Yucca wordt op veel verschillende manieren bereidt. Zelf hebben wij Yukka frietjes gegeten en deze vonden we erg lekker.
 • Bonen of linzen met rijst
  Colombianen zijn gek op bonen, linzen en rijst, al eten zij er vaak vlees bij. Mocht je écht niets veganistisch kunnen vinden, dan kun je er altijd voor kiezen om alleen de bonen en rijst te bestellen.  Een beetje karig, maar beter dan niets!
 • Mango Biche
  Mango met limoensap, chilivlokken en zout. Dat klinkt niet bijzonder lekker, maar wacht maar tot je het geprobeerd hebt! Deze bijzondere snack kan je overal op straat kopen en is perfect voor onderweg.
 • Falafel
  Wij hebben opvallend veel falafel gegeten in Colombia! Falafel als bijgerecht, falafelwraps, falafelburgers… noem maar op! 

Pas op: veganistische instinkers!

In Colombia worden ook veel empanadas gegeten. Dit is gebakken of gefrituurde deeg met een vulling. Veel vullingen bevatten vlees, maar er zijn ook empenadas met groente- en aardappelvullingen. Het deeg wordt echter gemaakt van boter en/of ei. Hierdoor zijn empanadas helaas nooit veganistisch, tenzij dit duidelijk gezegd wordt. Vegetariërs kunnen dit uiteraard wel eten!  

Let als veganist (en vegetariër!) ook heel goed op bij het bestellen van een groente- of tomatensoep. Dit lijkt veganistisch, maar in Colombia maken ze bijna alle soep met vleesbouillon. Check dit dus van tevoren! 

Wees super duidelijk

Het belangrijkste om te onthouden is dat Colombia een echt vleesland is. Colombianen maken onderscheid tussen vlees, worstjes, kip en vis. Carne betekend vlees, maar nog specifieker betekend het rundvlees. Als je vraagt of er geen carne in je maaltijd zit, dan kan het zo zijn dat er wél kip inzit. Ook wordt door elk gerecht wel melk, kaas of ei heen gedaan. Geef dus aan wat je niet wilt. Dit doe je door te zeggen: ‘no carne, no pollo, no pescado, no huevo, no queso, no leche’ . Dit betekend ‘geen (rund)vlees, geen kip, geen vis, geen melk, geen kaas, geen ei’. Wij vinden dat je maar beter té duidelijk kan zijn, dan dat je iets krijgt wat je niet kunt/wilt eten. 

En daar heb je het, 7 lokale Colombiaanse gerechten die perfect zijn voor veganisten. Welk gerecht lijkt jou lekker? 

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen