Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Bewezen: vegetariers en vegans hebben een beter seksleven

Vraag je iemand waarom ze vegan zijn, dan krijg je vaak de volgende antwoorden: “het is beter voor het milieu, mijn gezondheid en/of voor de dieren“. Maar wist je dat vegans ook een beter seksleven hebben? Dat is gebleken uit onderzoek van Trustdeals. Wie had ooit gedacht dat ook zulke voordelen bij het vegan komen kijken!

vegans beter seksleven

Vegans hebben een beter seksleven

Wait, what? Van alle vegans in het onderzoek gaf meer dan de helft (57%) aan vier keer per week seks te hebben. Bij vleeseters lag dat aantal een flink stuk lager. Bijna de helft (49%) gaf aan dat zij slechts twee keer per week sexy time hebben.

Verder bleek de ruime meerderheid (89%) van de vegans tevreden met hun seksleven. Dit is een groot verschil met het aantal tevreden vleeseters. Daar is ‘maar’ 59% tevreden. Wil je dus een fijn sexleven? Wordt dan vegan.

Vaker vreemdgaan

Naast het feit dat vegans een beter seksleven hebben, gaan mensen die plantaardig eten ook vaker vreemd. Oei! Wel vier op de tien vegans is wel eens vreemdgegaan. Bij de vleeseters was dit maar drie op de tien! Verder hebben vegans volgens het onderzoek slechts 2.7 dates nodig voor ze seks hebben. Vleeseters hebben hiervoor 3.3 dates nodig.

vegans beter seksleven

Kleine kanttekening

Hoewel deze cijfers super interessant zijn, is het belangrijk om hier wel een kleine kanttekening bij te plaatsten. Het is namelijk niet bekend hoeveel mensen aan dit onderzoek hebben meegedaan. Hierdoor is het niet super betrouwbaar.

Toch is de bewering dat vegans vaker seks hebben niet zo héél gek. Allereerst bewijst een studie uit 2019 (met meer dan 200 onderzoeken) dat een vegan levensstijl positieve effecten heeft op je gewicht, energie en ontstekingen. Dit levert een boel voordelen op, wat voor vegans kan leiden tot een beter seksleven. Als je je immers beter voelt en energie hebt, heb je automatisch ook sneller zin in een avontuurtje toch?

Daarnaast bleek uit een ander onderzoek dat het eten van vlees zorgt voor een minder fijne lichaamsgeur. En als je iemand niet lekker vindt ruiken, ga je er niet snel een bed mee delen. Dat zou ook verklaren waarom vegans meer seks hebben dan vleeseters…

Verder is het zo dat veganistische diëten veel zink en vitamine B bevatten. Laat deze vitaminen nu net libidoverhogend werken! Andersom zorgt cholesterol uit vlees, eieren en zuivelproducten juist voor een minder goede bloedsomloop naar de geslachtsorganen. Hierdoor kunnen bij vleeseters vaker erectieproblemen voorkomen. “Als het aankomt op seks hebben veganisten het uithoudingsvermogen om het feestje de hele nacht te laten duren”, aldus de adjunct-directeur van de Britse PETA. Zou dit soms de reden zijn dat vegans een beter seksleven hebben? Who knows!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen