Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Vegetariër in Colombia? Geen probleem met deze tips!

Op onze reis door Colombia kwam ik erachter dat Colombia verrassend vega vriendelijk is. Tuurlijk, Colombianen zijn gek op vlees (kip!), maar er zijn genoeg vega alternatieven. Wij konden als vegetariër en veganist in Colombia overal wel lekker eten. In dit artikel krijg je tips om het nóg makkelijker te maken.

Vegetariër of veganist? Geef het aan!

Ben je vegetariër of veganist in Colombia? Dan moet je het volgende heel goed in je hoofd stampen! In Colombia heten vegetarische gerechten ‘vegetariano’ en veganistische gerechten ‘vegano’. Als je veganistisch wilt eten, geef dan duidelijk aan dat je je maaltijd vegano wilt. Vaak wordt je dan goed begrepen. Als je ziet dat men je een beetje onbegrijpend of glazig aankijkt, is het wel heel belangrijk om dit extra uit te leggen.

Colombianen maken onderscheid tussen vlees, worstjes, kip en vis. Carne betekend vlees, maar nog specifieker betekend het rundvlees. Als je dus vraagt of er geen carne in je maaltijd zit, dan kan het zo zijn dat er wél kip inzit. Daarnaast wordt door elk gerecht wel melk, kaas of ei heen gedaan. Het is dus belangrijk om duidelijk aan te geven wat je wel en niet wilt. Wij deden dit als volgt:

‘Sin carne, sin pollo, sin pescadores, sin leche, sin queso, sin huevo’.

Dit betekend ‘geen (rund)vlees, geen kip, geen vis, geen melk, geen kaas, geen ei’. Het voelt misschien een beetje gek om dit zo op te sommen, maar wij hebben hier nooit een gekke reactie op gekregen. Deze zin werkt trouwens ook goed: ‘yo no como animales’ (ik eet geen dieren).

Restaurant-Bogota-Vega-Cocinita-5

Go Local

Dat Colombianen graag vlees eten mag duidelijk zijn. Maar dit betekend niet dat élk Colombiaans gerecht vlees bevat! Sommige lokale gerechten zijn gewoon vega. Lees er hier meer over.

Daarnaast heeft Colombia door de ligging op de evenaar een rijk aanbod aan verschillende soorten fruit. De een nóg lekkerder dan de ander.  Dus zolang je er bent raden we je aan: probeer alle gekke fruitsoorten!  Ook op straat zijn er veel fruitstalletjes waar je allerlei soorten fruit kunt kopen.

Tip: bestel géén Chicharrón. Dit ziet eruit als chips, maar is gefrituurde varkenshuid. Niet bepaald vega…

Vega Colombia

Bezoek Colombiaanse (super)markten

Colombiaanse supermarkten zijn erg uitgebreid. Daarom kun je hier ook goed vega producten kopen. Muesli repen en brood met pindakaas waren een favoriet van ons. Perfect voor als je een lange busrit tegemoet gaat!

vegetarier Colombia

Plan bij welk restaurant je gaat eten

Er zijn (gelukkig!) in Colombia veel vega restaurants. Dit betekend natuurlijk niet dat je in elk restaurant kunt gaan zitten. Er zijn in Colombia ook genoeg restaurants waarbij je enkel een vleesgerecht kunt bestellen. Wij hebben voor jou al onze restaurantervaringen op een rijtje gezet. Zo weet jij meteen waar je wel (en niet) moet eten!

Vegetarisch Cartagena
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen