Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Snel de lekkerste vega restaurants in Antigua vinden

Het prachtige Antigua is voor de meeste reizigers één van de eerste stops in Guatemala. Gelukkig heb je hier ook genoeg vega opties. Lees er hier alles over vegetarisch en veganistisch eten in Antigua! 

Acai Antigua

Mijn oordeel: 9/10
Volledig Vegetarisch, Veganistische Opties 

Wat een schattige, trendy plek is dit! De ruimte is lekker licht en zeer instagramable. De bediening is daarnaast erg vriendelijk en verwelkomt je met open armen. Dit kleine restaurant is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Het eten wordt vers en met grote zorg klaargemaakt, maar hierdoor kan het soms wel iets langer duren. Acai Antigua ligt daarnaast tegenover één van de mooiste kathedralen van Antigua. Zeker langsgaan! 

_MG_7765

Adres: Klik hier Openingstijden: Maandag-zondag 08:00-18:00 uur

La Bruja

Mijn oordeel: 9/10
Volledig Vegetarisch, vegan & glutenvrije opties

Als je zin hebt in een heerlijke (vegan) burger, dan moet je zéker naar La Bruja gaan. Hier kun je namelijk je eigen ultieme burger samenstellen. Doordat je zelf je eigen burger kunt kiezen, zul je dus nooit iets krijgen wat je niet lust. Ook weet je hierdoor zeker dat alles vers klaargemaakt wordt. Elke combinatie is namelijk uniek! En don’t worries, er is hier keuze zat. Zo kun je bijvoorbeeld uit 9 verschillende vega burgers kiezen. Een top plek om vegetarisch of veganistisch te eten in Antigua.

_MG_8064

Adres: Klik hier Openingstijden: maandag-zondag 12:00-18:00 uur

Once Once

Mijn oordeel 9/10
Volledig veganistisch

Wij raden Once Once 100% aan! Het eten smaakt hier heerlijk en wordt vers bereidt. Vooral hun taco´s met gefrituurde bloemkool zijn een must om te proeven. De bediening zorgde ervoor dat we niets tekort kwamen en vroeg regelmatig of we nog iets nodig hadden. Vooral ’s avonds kun je hier leuk zitten. Dan gaan alle sfeerlichten aan. Wij vinden de grote spiegel aan één van de muren een heel slim idee: zo lijkt het restaurant in één klap een stuk groter! 

_MG_8188

Adres: Klik hier Openingstijden: woensdag-zondag 12:00-17:00 uur.

BEAT

Mijn oordeel: 8/10
Volledig veganistisch, glutenvrije opties

BEAT ligt helaas een beetje buiten het centrum, anders was dit onze ‘go to’ lunchplek geweest. Het eten smaakt heerlijk. Ten tweede kun je kiezen uit veel verschillende opties. Ten derde worden alleen maar biologische producten gebruikt. Verder kun je hier heel leuk zitten! Er is namelijk een prachtige binnentuin waar je helemaal tot rust komt. Mocht je in de buurt zijn, dan is BEAT dé plek om heen te gaan.

Wist je verder dat… Je hier veel zelfgemaakte producten kunt kopen? Van granola en pindakaas tot aan anti-muggenspray! Verder is BEAT ook een dans-, fitness- en yogaschool. Wil je hier graag een les van volgen? Vraag dan om meer info aan een van de medewerkers.

vegetarisch Antigua

Adres: Klik hier Openingstijden: maandag-vrijdag 07:00-19:00 uur. Zaterdag & zondag 09:00-18:00 uur. 

Samsara

Mijn oordeel 7/10
Volledig Vegetarisch, vegan & glutenvrije opties

Samsara is een gezond restaurant met bijzondere gerechten. De meeste gerechten hebben Oosterse invloeden. Dit vindt je ook terug in de inrichting van het restaurant. Het is heel cozy en ze gebruiken bijzondere kleden. Hun heerlijke fruitdrankjes met gember zijn een werkelijke must als je een detox nodig hebt. Elke avond was het vrij druk bij Samsara, wat natuurlijk een goed teken is! 

_MG_8622

Adres: Klik hier Openingstijden: maandag-zondag 07:00-22:00 uur. Dinsdag 09:00-22:00 uur. 

Wachuma

Mijn oordeel: 3/10
Volledig veganistisch

Wij raden niet aan om hier vegetarisch of veganistisch te eten in Antigua. De gerechten zijn even duur als andere vega restaurants in de omgeving, maar smaken hier veel minder goed. Onze burger viel helemaal uit elkaar en de pesto bowl, waar we positieve dingen over gehoord hadden, vonden we niet lekker. Daarbij was de tofu veels te zout en had een nare nasmaak. Terwijl we tofu normaal gesproken lekker vinden! Voor een lekkere bowl kun je beter naar Samsara gaan en voor een burger kun je beter naar la Bruja. Jammer, want je kunt hier wel leuk zitten.

_MG_8164

Adres: Klik hier Openingstijden: maandag-zondag 12:00-21:30 uur.

Selina Antigua

Mijn oordeel: 5/10
Vegetarische opties

We vonden de opties voor het eten een beetje tegenvallen. Er zijn maar een paar vegetarische opties en helemaal geen veganistische. Voor vegetariërs en veganisten is eten hier dus niet ideaal. Gelukkig smaakten de vega opties die er waren wel goed! Houdt er rekening mee dat Selina een heel populair hostel is, waar de prijzen ook zodanig op afgestemd zijn.

_MG_8229

Adres: Klik hier Openingstijden: hele dag door

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen