Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Wat niemand je verteld over vegetarisch eten in Tayrona

Het bezoek aan Tayrona National Park is een geweldige ervaring en was voor ons een hoogtepunt tijdens onze reis. Tegelijkertijd is dit de meest uitdagende plek voor ons geweest om vega te eten in heel Colombia. In dit artikel vertellen we je meer over onze ervaringen en over het vegetarisch en/of vegan eten in Tayrona.

Vegetarisch en vegan in Tayrona

Voor vegetariërs en veganisten is het vrij lastig om vega te eten in Tayrona. Simpelweg omdat er maar twee echte restaurants zijn. Er is één bij het strand Arrefices en één bij het strand Cabo San Juan. Daarnaast is het op de camping vaak ook mogelijk om wat te eten. Wij hebben voor jou een kort overzicht gemaakt van de restaurants in Tayrona en wat je hier kunt bestellen. Stel je trouwens niet teveel voor bij de “restaurants”, want veel meer dan een aantal plastic tafels en stoelen is het niet! 

_MG_5975-2

Restaurant 1: op het strand Arrefices

Je hebt bij dit restaurant drie vega opties: pasta met groente, rijst met groente (vraag zonder ei als veganist zijnde) en rijst met sla en bonen. Daarnaast kun je hier ook arepa’s bestellen. Deze zijn standaard gevuld met ei, maar het is mogelijk om deze naturel te krijgen. Je zegt dan ‘sin huevo por favor’ want niemand spreekt Engels. Het eten smaakt oke. 

Restaurant 2: op het strand Cabo San Juan

Dit is het restaurant op één van de meest populaire stranden van Tayrona. Vegetariërs en veganisten kunnen hier het volgende bestellen: spaghetti met knoflook en champignons, rijst met groente en het ontbijt. Voor de rest wordt hier vis en vlees geserveerd. Rondom Cabo San Juan worden door een paar locals ook broodjes verkocht. Hier zou je als vegetariër een chocoladebroodje kunnen kopen! Dit chocoladebroodje is het lekkerste wat wij in heel Tayrona gegeten hebben. 

Restaurant 3: op de camping San Pedro

Je heb bij dit restaurant welgeteld één vega optie: rijst met groente. Dit is een enorme portie en hier krijg je gek genoeg ook friet bij. In de ochtend serveren ze hier voor 8.000COP (€2) toast met ei en een arepa. Houdt er rekening mee dat de kosten iets hoger zijn dan de gemiddelde prijzen in Colombia.

_MG_5974-2
_MG_5972-2

Neem genoeg snacks mee

Alle gerechten (buiten het chocoladebroodje) die wij in Tayrona gegeten hebben waren niet erg lekker en vrij prijzig. De arepa die je bij de camping San Pedro krijgt was zelfs ronduit vies. Heel eerlijk: vegetarisch eten in Tayrona is echt een uitdaging, zeker als je hier meerdere dagen wilt blijven. Wij verloren er een beetje onze eetlust van. We raden je dus ten zeerste aan om zelf genoeg snacks mee te nemen! Dat is gewoon toegestaan in het park en hoef je niet voor bij te betalen oid. Alleen alcohol mag je niet zelf meenemen, dat moet je in het park kopen. Colombiaanse supermarkten zijn goed uitgerust, dus neem gerust een heel brood en een pot pindakaas mee! 

Tip: neem zelf genoeg vega snacks mee zoals mueslirepen of brood met pindakaas.

Is Tayrona het wel waard?

Ja! Ondanks de teleurstellende restaurantjes, is Tayrona het afzien dubbel en dwars waard. Het water is super blauw, overal staan palmbomen en als je iets verder loopt dan de standaard toerist kun je het strand bijna voor jezelf hebben! Niet naar Tayrona gaan vanwege de beperkte opties voor vegetariers en veganisten zou dus doodzonde zijn! Je moet je hier gewoon wat beter op voorbereiden. Lees hier al onze tips voor Tayrona National Park. 

Vegetarisch Tayrona
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen