Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek hidden gem Vilafames in Spanje

Ooit gehoord van Vilafames? Zou wel moeten, want dit kleine dorp is een van de mooiste dorpjes van Spanje en zelfs een van de honderd mooiste dorpen ter wereld! Hier verdwaal je in de schattige straatjes, bezoek je een kasteel en kun je een rots aanraken die geluk geeft. Op naar Vilafames in Spanje!

Bezienswaardigheden Vilafames

Vilafamés ligt op een uurtje rijden met de auto van Valencia vandaan. Zodra je aan komt rijden, zie je het mooie dorpje bovenop een berg liggen. Helemaal bovenaan spot je de kasteelruïne. Gaaf!

Het is een gelukje dat Vilafamés nog niet zo toeristisch is. Want ze staat sinds 2015 op de lijst van de 50 mooiste dorpjes in Spanje. En een jaar later is het ook nog eens benoemd tot een van de honderd mooiste dorpjes van de hele wereld! Dan moet het wel heel mooi zijn.

Oh en parkeren is gratis! Gewoon de bordjes met de blauwe P volgen als je het dorp inrijdt.

Moorse bezetting

Net als veel andere dorpjes in Spanje, hadden de Moren een tijd de regie over Vilafames. In het dorpje zie je dan ook verschillende Moorse invloeden, zoals een deel van het kasteel en de oude stadsmuur. Ook leuk om te weten: tijdens het Moorse bewind heette het geen Vilafames, maar AVilahameç.

Super schattige straatjes en (veel) planten

Een van de leukste dingen om te doen in dit dorp, is het struinen door de schattige straatjes. Overal waar je kijkt zie je leuke huisjes en vooral véél bloemen en planten. Erg leuk om te fotograferen.

Middenin de straat Calle de la Font ligt een gigantisch grote rozekleurige rots: Roca Grossa! Er wordt gezegd dat het geluk brengt als je de rots aanraakt. Who knows…

Iglesia de la Asunción de Nuestra Señora

Vergeet ook niet om Iglesia de la Asuncion te bezoeken. Alleen al het uitzicht vanaf het kerkplein is de moeite waard! De kerk is eind 16e eeuw gebouwd en is echt een kijkje waard (van binnen en buiten).

Ruïne el Castillo

Je ziet ‘m al van verre: de indrukwekkende ruïne van het kasteel. Tijdens de Spaanse burgeroorlog in de 20ste eeuw is een groot deel verwoest. Toch staat er nog meer dan genoeg overeind om een kijkje te nemen. Zo heb je hier een ronde toren en veel muren met kijkgaten. Daarbij; overal waar je kijkt zie je de prachtige omgeving van Vilafames!

Slapen in Vilafames

Een hotel dat goed aangeschreven staat is het El Rullo Hotel. Hier slaap je in het midden van het oude centrum, met uitzicht op de bergen. Fijn aan dit hotel is dat er een parkeerplaats aanwezig is.

Boek hier bij El Rullo Hotel

Een ander hotel dat aan te raden is, is het Hotel Rural L’Antic Portal. Zij hebben alleen geen eigen parkeerplaats, dus dan zou je de auto op de openbare (gratis!) parkeerplaats moeten zetten en een stukje naar het hotel moeten lopen.

Boek hier bij Hotel Rural L’Antic Portal

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen