Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

8 gave tips voor de hoofdstad van Colombia

Ga je naar Colombia, dan breng je zeer waarschijnlijk een bezoek aan de hoofdstad Bogotá. Dit  is een gigantische, boeiende en bruisende stad, ingeklemd tussen het Andesgebergte. Benieuwd naar wat er te doen is in Bogota? In dit artikel vertellen wij je alles over de leukste dingen in en rondom deze geweldige stad.

wat te doen Bogota stad

Hoe kom je er?

Voor velen is Bogotá het startpunt van de reis, aangezien bijna alle vluchten naar Bogotá gaan. Ook gaan er vanaf Cartagena, Santa Marta en Salento geregeld vluchten. Kijk vooral bij Viva Air en Easyfly, aangezien zij vaak goedkope vluchten aanbieden. Bogotá is daarnaast goed met de bus te bereiken, maar houdt rekening met een lange reistijd!

Bogotá

Wat is er te doen in Bogota?

In Bogotá is een enorme stad met ruim 7 miljoen inwoners. Niet zo gek dus dat hier een hoop te doen is! Onderstaande activiteiten mag je wat ons betreft écht niet missen! Lees hier wat er te doen is in Bogota.

Neem deel aan een graffiti tour

Bogotá staat in de top 10 van meest graffitirijke steden ter WERELD. Als je zelf door de stad loopt zul je dus veel (prachtige) graffiti tegenkomen, maar het voordeel van een tour is de achtergrond informatie die je over de kunstwerken, de artiest en de stad krijgt. Wij vonden dit één van de leukste activiteiten om te doen in Bogotá. De meeste tours hebben geen vaste prijs, maar werken op basis van donaties.  

Verschillende organisaties bieden graffiti tours aan, maar wat ons betreft is de Original Graffiti tour Bogotá (te herkennen aan de blauwe paraplu’s) de beste tour. De gidsen spreken goed Engels, dringen niet aan op donaties en hebben een goede band met de lokale artiesten opgebouwd (die ze ook supporten). Het verzamelpunt voor deze tour is Parque de los Periodistas. De tours starten elke dag om 10 uur s’ochtends en om 2 uur s’middags. 

Colombia-Bogota-graffiti-tour

Bekijk Bogotá vanaf uitzichtpunt Monserrate

Bogotá is een stad met ruim acht miljoen inwoners, wat al behoorlijk veel indruk maakt als je door de stad loopt. Maar pas op het bekendste uitzichtpunt van Bogotá besef je pas hoe groot de stad werkelijk is. Ga rond 16:00 uur met de kabelbaan naar boven en zie vanaf hier de zon onder gaan!  

Voor de sportievelingen onder ons: je kunt ook naar boven lopen, geef dit alleen duidelijk aan bij de kaartverkoop. Anders gaan ze er vanuit dat je met de kabelbaan naar boven wil. Een retourticket voor de kabelbaan kost 20.000 COP (€5,30) per persoon.

wijken Bogotá

Wandel door de wijk la Candelaria

La Candelaria is het historische stadscentrum van Bogotá. Deze wijk is ontzettend leuk om doorheen te wandelen. Hier vind je veel vrolijk gekleurde koloniale huizen, graffiti, kerken en gezellige eettentjes. Daarnaast zijn de meeste musea in deze wijk te vinden.  Als je je afvraagt wat er te doen is in Bogotá, hoef je alleen maar door deze wijk te slenteren om een antwoord te vinden! 

Helaas is La Candelaria ook de wijk waar armoede meer zichtbaar is. Dit ook onderdeel van Bogotá, maar geen reden om hier niet heen te gaan te gaan. Je kunt met een tour kennis te maken met La Candelaria, maar het is overdag ook veilig genoeg om deze interessante wijk op eigen houtje te verkennen.

wat te doen bogota

Souvenirs snuffelen in Usaqúen (alleen op zondag)

Als je gek bent op markten, dan is de markt in de wijk Usagúen de plek waar je heen moet! Elke zondag worden de straten omgetoverd tot een werkelijk souvenirwalhalla. Overal vind je kraampjes en staan artiesten te performen. Echt de moeite waard, al is het maar om even te kijken.  

Colombia-Bogota-Usaguen-3

Snuif cultuur op in musea

Het Botero Museum
Fernandes Botero is waarschijnlijk de meest bekende kunstenaar uit Colombia. Zijn unieke stijl, het schilderen van alleen maar dikke mensen en beesten, maakt hem onmogelijk te missen. Erg leuk om met eigen ogen te zien. Nog een pluspunt: dit museum is gratis! 

Museo del Oro 
Het goudmuseum ligt ook in de wijk La Candelaria. In het goudmuseum vind je de geschiedenis van goud, kun je films zien over de verschillende manieren om goud te bewerken en leer je over de symboliek die inheemse stammen aan goud gaven. Veel leeswerk en sommige exposities zijn interessanter dan andere, maar desondanks leuk om te bezoeken. Voor 4000COP (€1) heb je al een ticket.  

Dagtripje: ga naar Zipaquíra

Zipaqúira is een dorpje, dat ongeveer een uur buiten Bogotá ligt. Het hoogtepunt in Zipaquíra is de kathedraal die in een oude zoutmijn gebouwd is, al is gewoon rondlopen door het dorpje ook erg leuk! Een kaartje voor de zoutkathedraal kost 59.000COP (€15,60), waar je een mp3 met audiotour bij krijgt. Het is overigens ook mogelijk om een speciale tour te doen. In deze speciale tour ga je dieper de zoutmijn in. Zo kan je ervaren hoe het is om een mijnwerker te zijn.

Om in Zipaquira te komen, moet je in Bogotá naar busstation Terminal del Norte gaan. Hier kun je vervolgens een busticket kopen naar Zipaquira, bussen gaan elk kwartier. Een kaartje kost per persoon 6.000COP (€1,60). Als je teruggaat naar Bogota, houd je gewoon de bus aan waar je mee gekomen bent. Vervolgens betaal je in de bus wederom 6.000COP. 

We raden deze dagtrip aan als je wat langer de tijd hebt, maar zouden er niet langer voor in Bogotá blijven.  

Kerk Zipaquira
Zipaquira
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen