Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Dit zijn de 5 vetste activiteiten in Flores, Guatemala

Welkom op het kleine eiland Flores! De ontspannen sfeer en de gave uitstapjes rondom dit eiland, maken deze plek tot een goede uitvalsbasis. Overdag kan het er een beetje uitgestorven uitzien, maar aan het einde van de middag komt Flores tot leven. Hieronder lees je wat er allemaal in Flores (Guatemala) te doen is.

Hoe kom je er?

Flores is makkelijk te bereiken vanaf Semuc Chempey, Lake Atitlán of Guatemala Stad. Het makkelijkste is om vanaf Semuc Chempey te gaan. Hier kan je een minivan boeken vanaf ieder hostel of hotel. Let er wel op dat je de prijzen van verschillende aanbieders vergelijkt. Wij zijn voor 100 Quetzales (€12) per persoon naar Flores gegaan, terwijl we bij ons hostel 185 Quetzales (€23) per persoon moesten betalen voor precies dezelfde bus. De rit Semuc Chempey – Flores duurt ruim 10 uur.

Vanaf Guatemala Stad heb je verschillende opties, waarvan de meest comfortabele optie vliegen is. Helaas zijn vliegtickets vrij duur: een enkeltje kostte al snel €100. Je kunt ook de nachtbus nemen. Bij de busmaatschappij Fuente del Norte reis je ‘first class’ naar Flores voor €36. De rit duurt ongeveer 9 uur. Vanaf Lake Atitlán zul je vaak eerst terug moeten reizen naar Guatemala City, waarna je vervolgens doorreist naar Flores.

Wat is er te doen in Flores?

Flores mag dan wel een ontzettend klein eiland zijn, dat betekend niet dat je je hoeft te vervelen. Hieronder lees je wat er te doen is in Flores, Guatemala. Dit zijn activiteiten die je zeker niet mag overslaan!

_MG_9162

Bezoek de Maya hoofdstad Tikal

Tikal is de oude Maya hoofdstad en een highlight waar je wat ons betreft écht heen moet gaan. Hier vind je onwijs veel ruïnes, maar kun je ook wildlife spotten! Zo zagen wij verschillende soorten apen, papegaaien, toekans en een soort wasbeer. We raden je wel aan om zo vroeg mogelijk te gaan, omdat het dan nog lekker koel is, het park niet zo druk is en je meer beesten zult spotten. Lees hier meer over onze ervaringen en tips voor een bezoek aan Tikal.

In Flores zijn er ongelofelijk veel aanbieders om je naar Tikal te brengen. Een entree ticket kost 150 Quetzales per persoon en een retourticket voor transport kost 70 Quetzales. Als je een gids wilt, betaal je hier in Flores 100 Quetzales per persoon voor.

Tip: koop in Flores alleen een transport ticket en vraag aan de gids of je mag aansluiten. Op deze manier hoef je geen commissiekosten te betalen en is het stukken goedkoper!

Ga naar het leguanen eiland

Op zo’n vijf minuten varen van Flores ligt een super klein eiland waar je grote leguanen kunt spotten. Hartstikke leuk om te zien, voor jong en oud. Elke boot rondom Flores zal je aanbieden om naar de ‘Iguana’ te gaan, dus het is een kwestie van de goedkoopste aanbieder vinden. Wij zijn er voor 50 Quetzales heengevaren. Houdt er wel rekening mee dat de leguanen overdag in het water zwemmen, omdat ze het anders te warm vinden. De beste kans om de leguanen te spotten heb je dus in de ochtend (rond 8 uur), of tegen het einde van de middag.

Struin door het dorpje

Flores is een super klein eiland, dat je in een kwartiertje echt wel gezien hebt. Desondanks is dit één van onze favoriete bezigheden, omdat je altijd wel wat nieuws ontdekt of een leuk gesprek hebt. Bij het restaurant Cool Beans kun je overigens ook een kaart krijgen voor een leuke wandelroute. Tijdens deze wandeling zie je zowel de highlights van Flores, als van het nabijgelegen dorpje San Marcos in ongeveer een uurtje lopen.

Bezoek ARCAS peten

Op zo’n tien minuten varen van Flores ligt ARCAS. Dit is een opvangcentrum voor dieren die helaas niet meer terug in het wild kunnen. Het is in 1989 opgericht om de illegale handel van wildlife in de regio Petén (waar Flores in ligt) tegen te gaan. Tegenwoordig wordt ARCAS door de regering van Guatemala erkend als de officiële opvangorganisatie voor alle dieren die van smokkelaars gered zijn in de omgeving Petén. Lees hier meer over de organisatie! 

Nog meer Maya’s? Yaxha it is!

Kon je geen genoegen krijgen van Tikal? Ga dan ook naar Yaxha! Yaxha is een stuk minder populair dan zijn grote broer Tikal en daardoor nóg authentieker. Deze stad werd pas in 1904 ontdekt en heeft iets meer dan 500 gebouwen. Helaas is slechts een heel klein gedeelte zichtbaar. Yaxha ligt daarnaast aan een groot meer, waar je ook veel krokodillen in kunt spotten!

Een tour naar Yaxha is makkelijk te boeken bij je hostel of bij één van de vele reisbureau’s in Flores. Transport kost tussen de 100 en 150 Quetzales. Een entree tickets kost 80 Quetzales.

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen