Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

De beste tips voor een bezoek aan het kleurrijke Guatapé

Op zo’n twee uur reizen vanaf Medellin vandaan ligt Guatapé, het meest kleurrijke en idyllische stadje van heel Colombia. Je wordt al vrolijk door alleen al door Guatapé heen te lopen! In dit artikel leggen wij je haarfijn uit hoe je hier precies komt vanaf Medellin en wat er te doen is in Guatapé.

_MG_5549

Hoe kom je in Guatapé?

Guatapé is het makkelijkst te bereiken vanaf Medellín. In Medellín worden overal tours naar Guatapé aangeboden, maar het is net zo makkelijk en veel goedkoper om hier met het openbaar vervoer heen te gaan! Dit doe je als volgt:

Neem de metro naar de halte Caribe. De halte Caribe ligt op de blauwe route richting Niquía. Wanneer je uitstapt in Caribe en naar links loopt, kom je uit bij het busstation Terminal de Transporte Norte. Hier kun je een bus ticket kopen bij loket 9 of 14 naar Guatapé voor 15.000COP (€4), bussen vertrekken elk halfuur.

Bij het loket kun je kiezen om een kaartje te kopen naar Guatapé (het stadje) of Pierda (de grote rots). Wij raden je aan om een ticket naar Pierda te kopen, zodat je niet op het heetst van de dag de rots hoeft te beklimmen en het waarschijnlijk minder druk is. Je kunt vanaf Pierda weer de bus of tuktuk nemen naar Guatapé. Een bus ticket kost 4.000COP (€1) en elk halfuur vertrekt er een bus. De tuktuk kost zo’n 10.000COP (€2,70).

Wij raden je aan om in Guatapé meteen een ticket naar Medellin terug te kopen. De bus zit namelijk vrij snel vol (vooral in het weekend). Ga ervan uit dat je minstens 2 uur in het stadje Guatapé nodig hebt en zo’n 5 uur voor het stadje Guatapé en de rots la Piedra del Penol.

_MG_5493

Beklim La Piedra del Penol

De belangrijkste attractie van Guatapé is het beklimmen van la Piedra del Penol. Dit is een van de gaafste dingen wat er te doen is in Guatapé. Piedra del Penol is een torenhoge rots die nogal afsteekt tegen de rest van het landschap. Je moet ongeveer 700 treden beklimmen om boven te komen. Eenmaal op de top krijg je een ongelooflijk uitzicht op de meren en heuvels van de omgeving. Een ticket voor del Penol is 20.000COP (€5,45).

Uitzicht-Guatapé-Medellin-Colombia-Zuid-Amerika-1

Dwaal door het stadje

Guatapé is één van de kleurrijkste dorpjes in Colombia! Elk huis heeft minstens 5 kleuren en zelfs de rioolroosters zijn geverfd. Je vermaakt je hier vooral met rondslenteren, een drankje drinken of veganistisch lunchen bij Namasté vegan food. Wil je meer weten over deze heerlijke lunch, lees dat hier.

Vergeet zeker niet Plazoleta de Los Zócalos te bezoeken. Dit is een populair pleintje met prachtig gekleurde trappen. Je vindt er ook een hoop souvenirwinkeltjes, leuk voor thuis!

Wat te doen Guatapé
_MG_5518
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen