Wat te doen Guatapé

De beste tips voor een bezoek aan het kleurrijke Guatapé

Op zo’n twee uur reizen vanaf Medellin vandaan ligt Guatapé, het meest kleurrijke en idyllische stadje van heel Colombia. Je wordt al vrolijk door alleen al door Guatapé heen te lopen! In dit artikel leggen wij je haarfijn uit hoe je hier precies komt vanaf Medellin en wat er te doen is in Guatapé.

_MG_5549

Hoe kom je in Guatapé?

Guatapé is het makkelijkst te bereiken vanaf Medellín. In Medellín worden overal tours naar Guatapé aangeboden, maar het is net zo makkelijk en veel goedkoper om hier met het openbaar vervoer heen te gaan! Dit doe je als volgt:

Neem de metro naar de halte Caribe. De halte Caribe ligt op de blauwe route richting Niquía. Wanneer je uitstapt in Caribe en naar links loopt, kom je uit bij het busstation Terminal de Transporte Norte. Hier kun je een bus ticket kopen bij loket 9 of 14 naar Guatapé voor 15.000COP (€4), bussen vertrekken elk halfuur.

Bij het loket kun je kiezen om een kaartje te kopen naar Guatapé (het stadje) of Pierda (de grote rots). Wij raden je aan om een ticket naar Pierda te kopen, zodat je niet op het heetst van de dag de rots hoeft te beklimmen en het waarschijnlijk minder druk is. Je kunt vanaf Pierda weer de bus of tuktuk nemen naar Guatapé. Een bus ticket kost 4.000COP (€1) en elk halfuur vertrekt er een bus. De tuktuk kost zo’n 10.000COP (€2,70).

Wij raden je aan om in Guatapé meteen een ticket naar Medellin terug te kopen. De bus zit namelijk vrij snel vol (vooral in het weekend). Ga ervan uit dat je minstens 2 uur in het stadje Guatapé nodig hebt en zo’n 5 uur voor het stadje Guatapé en de rots la Piedra del Penol.

_MG_5493

Beklim La Piedra del Penol

De belangrijkste attractie van Guatapé is het beklimmen van la Piedra del Penol. Dit is een van de gaafste dingen wat er te doen is in Guatapé. Piedra del Penol is een torenhoge rots die nogal afsteekt tegen de rest van het landschap. Je moet ongeveer 700 treden beklimmen om boven te komen. Eenmaal op de top krijg je een ongelooflijk uitzicht op de meren en heuvels van de omgeving. Een ticket voor del Penol is 20.000COP (€5,45).

Uitzicht-Guatapé-Medellin-Colombia-Zuid-Amerika-1

Dwaal door het stadje

Guatapé is één van de kleurrijkste dorpjes in Colombia! Elk huis heeft minstens 5 kleuren en zelfs de rioolroosters zijn geverfd. Je vermaakt je hier vooral met rondslenteren, een drankje drinken of veganistisch lunchen bij Namasté vegan food. Wil je meer weten over deze heerlijke lunch, lees dat hier.

Vergeet zeker niet Plazoleta de Los Zócalos te bezoeken. Dit is een populair pleintje met prachtig gekleurde trappen. Je vindt er ook een hoop souvenirwinkeltjes, leuk voor thuis!

Wat te doen Guatapé
_MG_5518