Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Wat te doen in Tanzania: de 7 beste activiteiten

Tanzania – het geweldige land in Afrika! Van savannes gevuld met leeuwen, zebra’s en giraffes. Maar ook de poederwitte zandstranden op het eiland Zanzibar. Dit is Afrikaanse land heeft een speciaal plekje in mijn hart. Hieronder zet ik op een rij wat er allemaal te doen is in Tanzania!

1. Ga op een onvergetelijke safari

Denk je aan Tanzania, dan denk je ongetwijfeld aan een safari. En niet zonder reden! Je hebt hier meerdere gave natuurgebieden waar je de meest coole dieren kunt bewonderen. Leeuwen, zebra’s en olifanten natuurlijk. Maar je kunt ook de zeldzame neushoorn, cheeta en jachtluipaard spotten!

Houdt er rekening mee dat een safari niet goedkoop is. Tegelijkertijd ben je waarschijnlijk maar 1x in Tanzania en wil je eruit halen wat erin zit. Ik zou hier dan ook niet op bezuinigen!

In dit artikel lees je wat precies de verschillen zijn tussen alle wildparken

Een van de gaafste dingen wat er te doen is in Tanzania: een safari!

2. Bezoek een lokale stam

Vaak heb je tijdens je safari ook de mogelijkheid om een traditionele stam te bezoeken. De bekendste stam in Tanzania is natuurlijk de Masai! Dit is van oorsprong een nomadenvolk dat leeft met (en van) het vee. Ze hebben de meest prachtige kralenkettingen, rode gewaden (dat brengt geluk) en kunnen enorm hoog springen. Gaaf om zo’n dans mee te maken.

Een andere stam die je zou kunnen bezoeken in Tanzania, is de Hadzabe. Dit is de oudste stam van Tanzania en ze leven rond het Eyasimeer. Deze stam leeft vooral van de jacht en staat pas sinds kort toeristen in hun dorp toe.

Een derde stam die een bezoekje waard is, is de Chagga stam. Zij leven aan de voet van de Kilimanjaro, vlakbij de Marunga Falls. Dit volk leeft juist van de bananenteelt en landbouw. Bijzonder is dat zij zich voor de Masai krijgers verstopten in uitgebreide gangenstelsels. Deze zijn ook te bezoeken (onder leiding van een Chagga gids).

Masai krijger

3. Ontspan op bounty eiland Zanzibar

Zanzibar is officieel onderdeel van Tanzania, maar zo zien de inwoners van Zanzibar het niet. Ik kan mij daar wel wat bij voorstellen, want zodra je een voet op Zanzibar zet, heb je het gevoel in een andere wereld belandt te zijn. Waar je op het vaste land vooral rode aarde en bananenbomen ziet, zie je op Zanzibar poederwitte zandstranden en palmbomen. Hier kom je zeker tot ontspanning!

Lees in dit artikel alles wat er allemaal te doen is in Zanzibar.

Kijk die azuurblauwe zee dan!

4. Beklim de Kilimanjaro

De Kilimanjaro is, naast een safari, een andere reden waarom reizigers naar Tanzania gaan. Vanaf de steden Moshi en Arusha zie je de hoogste berg van Afrika goed liggen. Maar je weet pas echt hoe indrukwekkend hij is, als je er natuurlijk bovenop staat! Tijdens je klim naar boven kom je langs verschillende klimaatzones, waardoor je verschillende soorten begroeiing ziet. Dat maakt de beklimming een unieke ervaring!

Let op: de Kilimanjaro beklimmen kost best wel wat (denk aan prijzen van 1300-1700 euro), neemt meerdere dagen in beslag (6 tot 10 dagen) en je hebt een goede conditie nodig. Niet omdat de klim heel zwaar is, maar omdat de lucht heel ijl is. Niet voor iedereen dus!

Van zulke uitzichten…
…naar een lekker biertje

5. Doe een koffietour vanuit de gezellige stad Moshi

Tanzania is een van de grootste koffieproducenten ter wereld. Zin om te zien hoe dit proces eraan toe gaat? Boek dan een koffietour vanuit het gezellig plaatsje Moshi! Naast het sorteren van de koffie, het grinden (jawel, gewoon ouderwets met de hand) en drinken van een bakkie leer je een hoop. Ook leuk voor families met kinderen.

Sowieso is Moshi een hele leuke stad te verblijven en doorheen te slenteren. Je hebt hier gezellige restaurantjes, Afrikaanse disco en leuke souvenirshops. Er zijn andere toeristen te vinden, maar je wordt er niet door overlopen. Aanrader!

Aan kunst en souvenirs geen gebrek in Moshi

6. Bezoek het stadje Bukoba aan Lake Victoria

Lake Victoria is het grootste meer van Afrika. Bukoba is een klein stadje aan dit enorme meer. Hier heb je fijne barretjes, restaurants en Afrikaanse disco’s. Dat maakt het een perfecte uitvalbasis om te genieten van zon en strand, zonder naar een super toeristische plek te gaan.

7. Wandel in de groene Usambara Mountains

In de regio van de Usambara Mountains kun je geweldige wandelingen maken. Perfect om te genieten van de lokale natuur en om tot rust te komen! Je kan hier rondwandelen zonder gids, maar er is geen bewegwijzering en een kaart wordt ook niet verkocht door het toerisme office. Ik raad je daarom wel aan om met een gids dit gebergte in te gaan!

De Usambara Mountains ligt op zo’n 6 uur rijden vanaf Moshi en ligt op de route naar Dar Es Salaam (vanuit deze stad vertrekt ook de veerboot naar Zanzibar).

Foto: Explore Tanzania
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen