Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Waarom het een grote fout is om Jardín over te slaan

Jardín is een idyllisch dorpje op zo’n 4 uur reizen van Medellin vandaan, waar je de typische Colombiaanse cultuur kunt ervaren. Daarnaast is het een paradijs voor vogelliefhebbers, vanwege de vele soorten tropische vogels die in de omgeving te bewonderen zijn. Wij geven je in dit artikel de beste tips wat er te doen is in Jardín.

Hoe kom je in Jardín?

Eigenlijk kom je alleen in Jardín met de bus of een minivan. In dit artikel kun je uitgebreid lezen hoe je precies in Jardín komt vanaf Salento. Reis je vanaf vanaf Medellín naar Jardín? Dan vertrek je vanaf Terminal del Sur en moet je rekenen op zo’n 4 uur reistijd. Met de busmaatschappij Rapido Ochoa hebben wij goede ervaringen! Een ticket kost rond de 9 euro.

Reizen-Minivan-Colombia-Zuid-Amerika-Reizen-1

Wat is er te doen in Jardín?

Jardin is een erg klein dorpje. Mocht je geen vogelfanaat zijn, dan heb je hier genoeg aan één volle dag. Hieronder lees je wat de leukste dingen zijn om te doen in Jardín.

Struin door het dorp

Een Colombiaans dorp zou geen echt dorp zijn zonder een bruisend middelpunt met kerk. Jardín heeft een super schattig plein waar het hele dorp samenkomt. Her en der staan vrolijk gekleurde houten stoelen waarop mensen genieten van een kopje koffie (of een biertje ’s avonds). Perfect om tussen te zitten en lekker naar mensen te kijken!  Dit is wat ons betreft één van de leukste dingen om te doen in Jardín.

Wat te doen Jardín
Jardin-plein-Julka-1

Bezoek La Cueva del Esplendor

Dit is de voornaamste toeristische attractie in Jardín. Deze grot is namelijk niet zomaar een grot, maar heeft een waterval binnenin! Een tour (te boeken bij elk hostel) naar La Cueva del Esplendor kost +- 55.000COP (€14,90) per persoon. De jeeps vertrekken om 8 uur ’s ochtends en rijden je tot een bepaald punt. Hierna moet je nog zo’n 90 minuten naar de grot toe lopen. Heen en terug ben je dus 3 uur aan het wandelen.  

Ga met de kabelbaan

In Jardín zijn twee kabelbanen werkzaam, één die speciaal voor toeristen gebouwd is (al was deze helaas niet operationeel toen wij er waren) en de originele kabelbaan, la Garrucha. Beiden geven geweldige panorama beelden over het dorp en de bergen.

La Garrucha is een soort tuinhuisje dat je naar de heuvels brengt voor zo’n 7.000COP (€1,90) en is te vinden op de hoek van Carrera 9a en Calle 12.  

_MG_3179

Bekijk de bijzondere Rode Rotshaan

Jardín staat bekend om de vele (tropische) vogelsoorten en is dan ook een must do voor veel vogelliefhebbers. Gelukkig hoef je niet moeilijke wandelingen te maken of vroeg op om de Rode Rotshaan te bewonderen: vlak buiten het dorp is een rode rotshanen reservaat.  

Je komt bij het reservaat door bij het tankstation in Jardín linksaf te slaan en de (slecht) bestrate weg naar beneden te lopen. Vlak voor de rivier moet je naar rechts. Het reservaat vind je bij het eerste ‘huis’ dat je ziet. Het reservaat is open van 16:00 tot 17:30 en kost 10.000COP (€2,70) per persoon. Foto’s nemen mag, maar niet met flits. 

Vogel-Reizen-Jardin-Colombia-Zuid-Amerika-1

Meer vogels zien?

Ben je een echte vogelfanaat? Dan heb je geluk, want er zijn hier nog meer bijzondere vogels  te spotten! 

Bekijk de Geeloorparkiet
Dit uitstapje is geschikt voor de echte vogelliefhebber, aangezien je wat meer moeite moet doen om in dit gebied te komen. Het is namelijk een twee uur durende autorit vanaf Jardín. Om de zeer zeldzame Geeloorparkiet te zien moet je met dageraad in het reservaat zijn. Dit betekent dat je om 4 uur ’s ochtends vanuit Jardín moet vertrekken! Naast Geeloorparkieten vind je hier ook veel andere vogelsoorten zoals de Tangarestruikgors, de donkere Inkakolibrie en Roodkopcotinga’s.

Bezoek de vetvogel grot
Dit is een zeer uitdagende dagtrip! Om bij de Vetvogelgrot te komen, moet je namelijk eerst een lastige bergwandeling van zo’n 6 uur maken. Uiteindelijk kom je uit bij een grot met honderden vetvogels, oftewel vogels die denken dat ze vleermuizen zijn.  

_MG_5293

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen