wat te doen La Fortuna

7X hoogtepunten van La Fortuna die je niet wilt missen

La Fortuna is een van de meest populaire plekken van Costa Rica. Niet alleen toeristen, maar ook locals gaan hier graag een weekendje heen. Dat is ook niet zo gek, want er is in de omgeving ontzettend veel te zien en te doen! Hier lees je alles over wat er te doen is in La Fortuna. 

_MG_1900

Hoe kom je er?

Met een huurauto
De reis van San Jose naar La Fortuna duurt zo’n 3,5 uur en je zult zo’n 140 kilometer moeten rijden. Het is een prachtige route door de heuvels over goed geasfalteerde wegen. Hier heb je dus geen 4×4 huurauto nodig! 

Met een shuttlebus
Vanuit San Jose naar La Fortuna kost een enkeltje 55 euro. Je kunt simpel een stoel boeken bij je ho(s)tel, maar zorg er wel voor dat je dit minstens 24 uur van te voren doet. De shuttles zijn namelijk snel vol.

Met het openbaar vervoer
Reis je met beperkt budget? Dan kun je altijd nog met het openbaar  vervoer. Een kaartje kost 5 euro en bussen gaan 3x per dag. Autotransportes Venecia is de officiële busmaatschappij tussen San Jose en La Fortuna. Hun bussen vertrekken vanaf het nieuwe busstation in San José: Terminal 7-10 op Calle 8. Houdt er wel rekening mee dat de reistijd met het openbaar stukken langer is dan met een huurauto of een shuttle! 

_MG_0485

Wat is er te doen in La Fortuna?

In de omgeving van La Fortuna vind je enorm veel activiteiten. Denk aan de hangbruggen, ziplinen en natuurlijk de vele wandelingen! De beste dingen wat er te doen is in La Fortuna vind je hieronder.

Je zult merken dat La Fortuna en Monteverde qua bestemming veel op elkaar lijken. Maar welke activiteit kun je nu het beste waar doen? Wij vinden de hangbruggen in La Fortuna mooier vanwege de diversiteit in planten en bomen. Daarentegen is de zipline ervaring beter in Monteverde! Wij raden 2-3 volle dagen aan in La Fortuna en 1 dag in Monteverde. 

Wandel over de hangbruggen van Mistico

Vlakbij La Fortuna heb je het Mistico Hanging Bridges park. Hier kun je genieten prachtige Flora & Fauna. Het populairste pad is een 3.2 kilometer lange trail en loopt over 10 normale en 6 hangbruggen. Door de opbouw van het park heb je het gevoel dat je diep in het regenwoud loopt. Onderweg heb je als bonus een prachtig uitzicht over het regenwoud en de Arenal vulkaan. Een aanrader! 

_MG_0474

Genieten bij de gratis hotsping

Vanwege de vulkanische activiteit rondom La Fortuna heb je veel hotsprings in de buurt. De meeste hotsprings zijn “bezet” door dure spa resorts, maar er zijn een paar plekjes die gratis zijn. Dit is de locatie van de gratis hotspring. Je loopt naar beneden via de bosjes vanaf de autoweg. Bij de rivier kan je zowel links als rechts een chille plek opzoeken. In de middag is het behoorlijk druk, maar vroeg in de ochtend kun je de hotspring voor jezelf hebben! 

_MG_1800

Ga naar de La Fortuna Waterval

Een andere populaire activiteit is het bezoeken van de prachtige La Fortuna waterval. Deze ligt op zo’n 6 kilometer buiten La Fortuna, midden in de jungle. De waterval stort bijna 75 meter naar beneden, en het water komt terecht in een helderblauwe pool waar je ook in mag zwemmen. Neem dus je zwemkleding mee! 

Je bereikt deze gigantische waterval met een flinke afdaling over trappen, wat ongeveer 20 minuten duurt. Een heftige klim, maar het is het meer dan waard. De entree is 17$. 

isabella-juskova-AJ5qS53tbaM-unsplash

Hike de Arenal 1968 Trail of in het Arenal National Park

Ook al kan je de vulkaan Arenal niet beklimmen, je kan wel wandelen in het nationale park dat aan de vulkaan grenst. Je kan hier meerdere mooie wandelingen maken van verschillende lengtes. Onderweg kom je allemaal lavasteen tegen en krijg je een gaaf uitzicht op de vulkaan.

Een ander mooi park voor een wandeling is Arenal 1968 Trail. Hier heb je een gaaf uitzicht over de vulkaan, loop je door een nevelwoud en wandel je een deel over de lava van de uitbarsting in 1968. Entree voor beide parken is $15 en je hebt geen gids nodig.

wat te doen La Fortuna

Neem een verfrissende duik

In La Fortuna is nog een hele gave plek om lekker te zwemmen en af te koelen. Helemaal gratis! Locals en toeristen komen hier samen om lekker te genieten. Je vind deze spot net onder de brug bij de grote weg. Terwijl de auto’s langsrijden kun jij het water inspringen. 

_MG_1933

Bezoek het natuurpark Ecocentro Danaus

Vlakbij La Fortuna is er nog een ander prachtig klein natuurparkje dat je zeker moet bezoeken: Ecocentro Danaus. Dit park ligt op zo’n 4 kilometer van La Fortuna en heeft een goed ontwikkeld wandelpad van zo’n 600 meter waar je veel tropische flora en fauna kunt bekijken. Daarnaast zijn er ook tours waarbij je langs de vlindertuin, een vijver met kikkers en een meer vol kaaimannen en schildpadden komt. De entree zonder gids is 20 dollar. 

Een andere toffe optie is om hier een jungle by night tour te doen, waarbij je samen met je gids op zoek gaat naar amfibieën en reptielen die ’s nachts tot leven komen.

william-warby-Hm3KqPdhq_M-unsplash

Ziplinen tussen de boomtoppen

In de buurt van Arenal en La Fortuna kun je ziplinen bij Sky AdventuresArenal Mundo Aventura en Ecoglide Arenal Park. Ziplinen over de boomtoppen van La Fortuna is een echte try before you die ervaring. Tijdens het ziplinen in Costa Rica krijg je de kans om vanuit vogelperspectief te genieten van het uitzicht en de omgeving. Alles wordt uiteraard professioneel georganiseerd! De kosten verschillen per vervoerder. 

_MG_0390