Wat te doen Medellín

5 gave activiteiten in Medellín die jij wilt doen

Medellín een geweldige stad die massaal door reizigers en digital nomads bezocht wordt. Van vette avonturen beleven tot aan ontspannen, het kan hier allemaal. Het is dus zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan deze populaire stad. Wij vertellen je in dit artikel wat er voor leuks te doen is in Medellín.

leukste wijken Medellín

Hoe kom je er?

Medellín is heel goed bereikbaar met de bus. Er zijn twee busstations in Medellín, één in het noorden en één in het zuiden. Vanaf het noordelijke busstation rijden bussen naar Bogotá, Cartagena en Santa Marta. Vanaf het zuidelijke bussstation rijden bussen naar Jardin & Salento (bushalte Armenia), Cali en Manizales. Wil je niet lang in de bus zitten? Dan kun je ook heel makkelijk met het vliegtuig reizen, want Medellín heeft een eigen vliegveld! Hiervandaan hebben VivaAir en Easyfly geregeld binnenlandse vluchten voor een goede prijs.

Voor 7.500COP (€2,30) rijden er minivans van het vliegveld naar de stad!

girl in pink and white tank top

Wat is er te doen in Medellín?

Medellín is een populaire en levendige stad, waar veel te doen is. Hier lees je wat er allemaal voor leuks te doen is in Medellín voor een onvergetelijke tijd!

_MG_5354

Verken het oude centrum

Het oude centrum is zeker een bezoekje waard! In Medellin is vroeger een hoop gebeurd, waardoor de stad een interessante geschiedenis heeft. Helaas praten Colombianen niet graag over hun duistere verleden. Wij raden je dus aan om een tour te volgen, want op die manier krijg je ook achtergrondinformatie over de minder leuke kant van Medellín.  

Wij raden de ‘gratis’ wandeltour van Real City tours aan. De gidsen spreken goed Engels en geven je een geweldige ervaring. Ze werken op basis van donaties. Deze tour is van maandag tot en met vrijdag (en zaterdagochtend) en duurt ongeveer 3 uur. Let op: je moet deze tour van tevoren op hun website boeken.  

Walking-Tour-Medellin-Colombia-Zuid-Amerika-Reizen-1

Maak een ritje met de kabelbaan

Medellín is een grote stad, met veel sloppenwijken die tegen de bergen aan gebouwd zijn. Vroeger moesten de inwoners van deze wijken smeergeld aan gangs betalen als ze ‘hun’ wijk uit wilden. De burgemeester heeft daar in 2004 een oplossing voor bedacht: kabelbanen!  Met de kabelbanen krijg je een bijzonder panorama uitzicht over de stad. Voor 2.400COP (€0,75) kun je gaan en staan waar je wilt, want er is geen maximum of zones. Goedkoper dan dit uitje kan het haast niet worden!  

Er zijn twee opties voor de kabelbanen. De meest populaire route is  van Acevedo naar Santo Domingo. Dit komt doordat je hier (eenmaal boven) in het nationale park ‘Parque Arvi’ een mooie wandeling kan maken. Alléén in Parque Arvi kun je veilig uitstappen, maar voor de overige haltes raden we je aan om binnen het station te blijven. 

Wat te doen Medellín

Bezoek Guatapé

Het kleurrijke Guatapé is een van de allerleukste stadjes van Colombia. Elk huis heeft minstens drie kleuren en de mensen zijn super vriendelijk. Wat ons betreft is dit één van de leukste dingen om te doen in Medellín. Guatapé ligt zo’n twee uur rijden vanaf Medellín, waardoor het een perfect dagtripje is. Hoe je er komt en wat er te doen is lees je hier.  

Wat te doen Guatapé

Ga naar een voetbalwedstrijd

Voetbal is dé nationale sport van Colombia. Het kijken naar een voetbalwedstrijd in Medellín is een geweldige manier om de enorme passie van Latijns-Amerika voor voetbal te ervaren. Wees voorbereid op een constant lawaai, drums en gejuich. In Medellín zijn twee professionele teams: Atletico National en Independiente Medellín.  

Het stadion (genaamd Atanasio Girardot Stadion) ligt in de buurt van de Estadio metro. Tickets zijn verkrijgbaar in het stadion. Wedstrijden vinden meestal op woensdag plaats, sommige op zaterdag of zondag. Kaartjes kosten ongeveer 10.000 COP tot $ 50.000 COP , afhankelijk van waar je zit. Houd er rekening mee dat bij grote en belangrijke wedstrijden het stadion  vroeg uitverkocht kan zijn. 

Let op: bepaalde wedstrijden kunnen een beetje gevaarlijk zijn. Er is niet voor niets een regel in het stadion dat als de twee thuisploegen van Medellín tegen elkaar spelen, er slechts één partij hun team mag vertegenwoordigen. Vraag dus altijd even aan een local of het een veilige wedstrijd is om heen te gaan.

Voetbal-Shirts-Cartagena-Colombia-Zuid-Amerika-Reizen-1

Voor avonturiers: paragliden!

Medellin heeft de perfecte ligging om te paragliden, omdat Medellin omringd is met bergen. Mocht je dit dus altijd al willen doen, dan is dit een must in Medellin! Voor COP 190.000 (+- €50) kun je dit al meemaken, wat echt niet duur is. Er zijn verschillende aanbieders, maar wij hebben van verschillende mensen goede verhalen gehoord over RubenFly. Wij zijn alleen zelf niet wezen paragliden in Medellin, omdat wij er persoonlijk niet veel behoefte aan hebben. 

Uitzicht-Guatapé-Medellin-Colombia-Zuid-Amerika-1