wat te doen Minca

5 highlights in het schattige bergdorp Minca

In de jungle van het noorden van Colombia ligt het kleine, maar schattige bergdorpje Minca. Jaarlijks wordt dit dorp door steeds meer reizigers bezocht. En niet zonder reden! Hieronder lees je al onze tips wat er te doen is in Minca voor een heerlijk verblijf.

LET OP: in Minca is geen pinautomaat aanwezig! Neem dus voldoende geld mee. Wij wisten dit niet, met als gevolg dat we extreem zuinig moesten doen (of op en neer naar Santa Marta om daar te pinnen).

Hoe kom je er?

Je komt alleen in Minca vanaf het plaatsje Santa Marta. In Santa Marta kun je bij elk hostel wel een plek reserveren in een toeristische minivan. Het nadeel is dat dit vaak duurder is dan wanneer je zelf de bus neemt. Tussen Calle 11 en 12 in Santa Marta zit een grote supermarkt. Dit is ook de plek vanwaar de bussen naar Minca ongeveer elk halfuur vertrekken. Een enkeltje kost je zo’n 8000 pesos (ongeveer €2). De bus doet er zo’n 45 minuten over.

wat te doen Minca

Wat is er te doen in Minca?

Minca is een perfecte plek om heerlijk te ontspannen, maar er is gelukkig ook van alles te doen voor de avonturiers onder ons. Hieronder vind je de allerleukste uitjes in Minca.

exotic lizard in green grass

Duik in een waterval

Rondom Minca zijn twee watervallen waar je een heerlijk verfrissende duik kunt nemen: Cascada de Marinka en Pozo Azul. Vanaf het dorp wandel je in ongeveer een uur naar Cascada de Marinka en in drie kwartier naar Pozo Azul. Alleen bij Cascada de Marinka hoef je entree te betalen, dit kost 5.000COP (€1,35) per persoon. Geen zin om te lopen? Dan kun je ook een motortaxi nemen. Verwacht overigens geen indrukwekkende watervallen, maar het blijft een leuk uitstapje.

Wandel naar het uitzichtpunt Los Pinos

Los Pinos is een prachtig uitzichtpunt waarbij je ’s avonds de steden Santa Marta en Barranquilla ziet oplichten. In de ochtend zie je juist weer de sneeuwtoppen van de Sierra Nevada. Je komt hier op twee manieren: achterop een motortaxi voor zo’n 20.000COP (€5,40) of lopend. Dit is een ruim drie uur durende wandeling. Onderweg kom je nog langs een kleine waterval. Onderschat deze wandeling niet, wij vonden hem vrij pittig.

Bij deze wandeling komt je ook langs het bekende hostel Casa Elemento, waar je op grote hangmatten kunt genieten van het uitzicht. Op 27 december 2019 is dit hostel echter door de politie ontruimt. Hierdoor kan je hier (voorlopig) niet heen.

Leer alles over koffie

Minca is een plek waar mensen al honderden jaren koffie verbouwen. Als je het dus interessant vindt om te leren hoe koffie gemaakt wordt, dan moet je zeker een koffiefarm in Minca bezoeken. In deze tour leer je hoe koffieplanten groeien en hoe de bonen worden geplukt, schoongemaakt en gedroogd. Tenslotte mag je je eigen koffie maken. Een van de leukste plekken om meer over dit proces te leren is koffiefarm La Victoria.

_MG_2706

Bezoek een chocoladeplantage

Colombia produceert niet alleen geweldige koffie, maar sommige van de beste cacao komt ook hiervandaan! Als je interesse hebt in het productieproces, dan moet je zeker een cacaoplantage bezoeken. El Paraiso de Tuki B&B Cafe y Cacao Farm is één van de populairste plaatsen om de Colombiaanse cacao te ontdekken.

Vega Colombia

Ga vogels spotten met Jungle Joe

Colombia is een paradijs voor vogelliefhebbers vanwege de grote biodiversiteit. Ook in deze regio leven veel verschillende soorten vogels. Er worden diverse tours aangeboden om de vogels te spotten. Wij hebben goede verhalen gehoord over de tour van Jungle Joe. Hierbij ga je voor 40.000COP (€10,85) per persoon op een drie uur durende hike door de jungle. Tijdens deze tour kan je toekans, spechten, uilen en papegaaien zien. Enig minpuntje? De tour start om 6 uur ’s ochtends.

toucan-3581997_1920