Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

7 activiteiten in Panama-Stad die je niet wilt missen

Als je naar Panama gaat, kom je vanzelf in Panama Stad terecht. Het is een van de leukste hoofdsteden in Midden-Amerika. De stad heeft genoeg bezienswaardigheden. Je kunt hier dus makkelijk een aantal dagen verblijven zonder je te vervelen! Hier lees je wat er allemaal te doen is in Panama-Stad.

_MG_7331

Hoe kom je er?

Panama Stad ligt super centraal, waardoor je hier ongetwijfeld langs gaat komen als je door Midden Amerika reist. Vanuit Nederland gaan hier veel directe vluchten heen. Reizigers uit Colombia komen veelal met de San Blas boottocht aan in Panama Stad. Kom je vanuit Costa Rica? Dan neem je zeer waarschijnlijk de bus en arriveer je bij de Albrook Bus Terminal. Vanuit hier vertrekken er letterlijk honderden bussen naar elke uithoek in Panama. De bekendste bestemmingen zijn;

  • Colón ➜ US$4 | 2 uur met de bus
  • Boquete ➜ US$12,25 | 8 uur met de bus
  • El Copé ➜ US$7 | 4 uur met de bus

Wat is er te doen in Panama-Stad?

Ook als je langere tijd in Panama City verblijft, hoef je je niet te vervelen. De stad heeft namelijk veel bezienswaardigheden en dingen om te doen. Lees hier over de allerbeste activiteiten

Verken het oude Centrum

De oude stad, ook wel Casco Viejo genoemd, is een bloeiende koloniale wijk. Wij vinden dit het meest leuke en historisch interessante deel van Panama Stad. Hier vind je smalle straatjes met kleurrijke huizen, oude kerken en gezellige pleintjes. Er zijn ook enkele musea, maar het is ook leuk om er gewoon doorheen te wandelen. Casco Viejo ziet er namelijk hartstikke mooi uit!

_MG_7319

Bekijk de zonsondergang bij de skyline

Je kunt de meest prachtige zonsondergangen in Panama zien, maar deze is toch wel heel bijzonder! De skyline van Panama is overdag al geweldig, laat staan ‘s avonds. Zorg er dus voor dat je rond zonsondergang naar buiten loopt om van dit spektakel te genieten. Helemaal gratis! 

Wandel in Het Metropolitan Nationaal Park

Het Metropolitan National Park is een nationaal park midden in Panama Stad ligt. Wij raden je zeker aan hierheen te gaan, want in Metropolitan National Park kun je lekkere wandelingen maken. Ook kun je hier gave dieren spotten. Zo zagen wij bijvoorbeeld schildpadden en een luiaard! 

Fiets over de Causeway

Voor de kust van Panama Stad heb je drie kleine eilandjes. Deze waren tot 1999 nog Amerikaans grondgebied. De eilandjes zijn toen met de Amador Causeway aan het vasteland verbonden. De eilandjes vormen samen een geliefd park met wandelpaden, fietspaden en veel bankjes langs de weg. Hierdoor is vooral de route erheen erg leuk! Links heb je uitzicht op de hoogbouw van Panama Stad en rechts heb je de oceaan. Fietsen huur je makkelijk aan het begin van de dam.

Trek de Jungle in

Soberania is een nationaal park op 25 kilometer van Panama Stad, dichtbij het Gamboa Rainforest Resort. Als je kort in Panama bent en je graag de jungle wilt verkennen is dit the place to be. Je rijdt namelijk in 50 minuten naar deze jungle. Hier kun je apen, papegaaien, adelaars en zelfs jaguars zien!

Wij raden je aan om een tour te nemen. Hier zit het vervoer van en naar je hostel inbegrepen en zo krijg je ook nog eens heel veel informatie over het nationale park en over de flora en fauna. Gemiddeld betaal je voor een dag zo’n 45 dollar. 

_MG_7560

Het Cerro Ancon uitzichtpunt

Ancon hill is het meest populaire viewpoint in Panama Stad. Vanaf deze heuvel heb je uitzicht over het Panama Kanaal, het stadscentrum en het oude stadsdeel Casco Viejo. Een aanrader om heen te gaan!

Je loopt in ongeveer een half uurtje over een geasfalteerde weg naar de top van de heuvel. Onderweg hangen er gigantische spinnen, zie je capibara’s lopen, vliegen er kleurrijke tropische vogels en heb je zelfs kans om luiaards in de bomen te spotten. Goed opletten dus!

wat te doen Panama Stad

Boten spotten bij het Panama Kanaal

Als je naar Panama denkt, denk je aan het Panama Kanaal. Dit bijzondere kanaal verbindt de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan en is ongelofelijk belangrijk voor schepen. Om even aan te geven: van New York naar San Francisco via het Panama Kanaal is 9.500 kilometer. Zonder het Panama Kanaal is die route 22.500 kilometer! 

Om het Panama kanaal te bezoeken, betaal je 35$ per persoon. Een pittige prijs vonden wij. Daarom kun je beter naar het uitzichtpunt Cerro Ancon Hill gaan en vanaf daar de boten zien vertrekken. Vooral in de ochtend varen er veel schepen door de sluizen, na 11:00 is er niet veel meer te zien. Pas na 15:00 uur komen er weer meer boten, dus houdt daar rekening mee! 

_MG_7634

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen