Wat te doen Puerto Viejo

5x gave activiteiten in het backpackersparadijs Puerto Viejo

Puerto Viejo was vroeger een rustig vissersdorpje, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een bruisend reggae dorp. Overal zie je mensen rondlopen met lange dreads, een surfplank en het motto “pura vida”. Heerlijk om tot rust te komen! Hier lees je wat er allemaal te doen is in Puerto Viejo.

_MG_0107

Hoe kom je er?

Reis je met een huurauto door Costa Rica? Dan is Puerto Viejo sowieso makkelijk bereikbaar via San Jose en Limon. Ben je afhankelijk van openbaar vervoer in Costa Rica? Dan gaat het je wat meer tijd kosten. Puerto Viejo is makkelijk en goedkoop bereikbaar met de bus vanuit San José. De bussen vertrekken vanaf het MEPE busstation en de rit duurt ongeveer 4,5 uur. Een kaartje kost tussen de 7-8 euro.

Kom je vanaf Panama? Vanaf Bocas del Toro in Panama reis je in ongeveer 4 uur naar Puerto Viejo! 

_MG_9957

Wat is er te doen in Puerto Viejo?

Eerlijk is eerlijk, heel veel bezienswaardigheden heeft Puerto Viejo niet. Toch is Puerto Viejo een plek die je niet mag overslaan op jouw reis door Costa Rica. De prachtige stranden, relaxte cultuur en mooie natuur is al reden genoeg om hierheen te gaan.  Hier lees je alles over wat er te doen is in Puerto Viejo!

_MG_1461

Fiets van Puerto Viejo naar Manzanillo

 Wat je zeker moet doen is de fietstocht naar Manzanillo maken. Tijdens deze tocht kom je langs de mooiste stranden van Puerto Viejo zoals Playa Cocles, Playa Chiquita, Playa Punta Uva en Playa Grande. Vertrek zo vroeg mogelijk wanneer het nog lekker koel is. Onderweg zie je misschien zelfs apen en papegaaien! De fietstocht heen en terug naar Manzanillo is 26km.

Overal in Puerto Viejo kan je fietsen huren voor ongeveer $8 per 24 uur of $6 voor 12 uur.

_MG_0027

Wandel door het Cahuita National Park

Het Cahuita National Park is een prachtig park, zo’n 20 kilometer buiten Puerto Viejo. Het is ook het enige park in Costa Rica dat vraagt om een donatie (van minimaal 5$), in plaats van een vaste prijs. Je kan hier een wandeling maken van ongeveer 4 uur.

Tijdens de wandeling kom je langs zowel witte als zwarte stranden, dichte jungles en moeras. De wandeling is elke kilometer weer totaal anders en de kans is groot dat je hier allerlei dieren zal spotten zoals wasberen, luiaards, brulapen en meer. Neem wat eten en drinken mee en neem vooral af en toe een duik in de zee. 

Heb je geen huurauto? Je kan het Cahuita National Park makkelijk bezoeken door de bus te pakken richting Limón. De bus vertrekt ieder uur vanuit Puerto Viejo en de eerste bus gaat om 05:30. Je stapt dan uit in Cahuita en vanaf hier is het nog 5 minuten lopen naar de ingang van het park. Je komt uit aan de andere kant van het park en daar zie je ook meteen de bushalte waar de bus naar Puerto Viejo al stoppen. Dit is de bus met eindbestemming Manzanillo.

Bezoek het Jaguar Rescue Center

Houdt je van dieren en wil je hier graag meer over leren? Dan mag je het  Jaguar Rescue Center niet overslaan. Dit is een opvangcentrum voor dieren die momenteel niet terug kunnen naar het wild omdat ze bijvoorbeeld zijn aangereden. Wanneer de dieren sterk genoeg zijn worden ze uitgezet in het La Ceiba natuurreservaat. De tour kost $20 en duurt zo’n anderhalf uur. 

Wat te doen Puerto Viejo
Wat te doen Puerto Viejo

Struin door het dorpje

Heel Puerto Viejo is niet groter dan een winkelcentrum in Nederland, maar desondanks is er genoeg te zien om je te vermaken. Ook is Puerto Viejo dé ultieme plek om even een paar dagen helemaal niks te doen. Lekker chillen op het strand en te genieten van lekker en betaalbaar eten in één van de vele gezellige eettentjes. Naast het strand vind je in Puerto Viejo ontelbare eettentjes en souvenirwinkels. 

Surfwalhalla

Puerto Viejo is een geweldige spot voor surfers. Surfers van over de hele wereld gaan hier graag de golven op. Vooral het strand van Salsa Brave is een paradijs voor surfers. Zwemmen is hier niet aan te raden, dit strand is er echt voor de ervaren surfer! 

_MG_0088