Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

4x activiteiten die je niet mag missen in Salento

Salento wordt vaak één van de mooiste dorpjes in heel Colombia genoemd. En niet zonder reden! Lees hier wat er allemaal te doen is in en rondom Salento.

Hoe kom je in Salento?

Je kunt op twee manieren naar Salento gaan vanaf andere plekken in Colombia: met de bus of met het vliegtuig. In dit artikel hebben we uitbreid beschreven hoe het precies werkt met de bussen naar Salento. Heb je niet veel tijd of zin in een lange busrit? Dan is het vliegtuig dus ook een mogelijkheid. Viva Air en Easyfly hebben vaak schappelijke prijzen, dus kijk zeker even op hun website!

Reizen-Minivan-Colombia-Zuid-Amerika-Reizen-1

Wat is er te doen in Salento?

In Salento is verrassend veel te doen voor zo’n klein dorpje! Hieronder vind je de activiteiten die je in elk geval niet mag missen.

Loop de Valle de Cocora

Dit is voor velen een hoogtepunt van hun reis door Colombia (en de voornaamste reden waarom mensen naar Salento gaan). Valle de Cocora is een vallei die bekend staat om haar prachtige palmbomen van wel 60 meter hoog. Wij hebben een uitgebreide blog geschreven over hoe je de Valle de Cocora precies loopt.  

Op het centrale plein van Salento staat een loket waar je tickets kunt kopen voor alle bekende tours in de omgeving. Hier koop je een ticket voor vervoer (heen en terug) naar de vallei, wat 8.000COP (€2) per persoon is. Er zijn officiële vertrektijden, maar de auto’s vertrekken gewoon wanneer ze vol zitten. Bij de Valle de Cocora moet je nog entree betalen. De korte route kost 4.000COP (€1) per persoon, de lange route kost 7.000COP (€1,85) per persoon. De entree voor de lange route betaal je in 2 delen.  

Valle de Cocora lopen

Bezoek een koffietour

Salento ligt in dé koffiestreek van Colombia, waardoor dit de beste plek is om een koffietour te doen. Koffie wordt hier super duurzaam verbouwd, maar daar leer je alles over tijdens de tour. Tijdens een tour leer je van een Engelse gids hoe koffie verbouwd wordt, kun je zelf koffie plukken en drink je uiteraard een heerlijk kopje koffie! 

Er zijn drie bekende koffietours in Salento: koffietour Acacias, koffietour Ocaso en koffietour Don Eduardo. Bij hetzelfde loket op het centrale plein van Salento kun je een ticket kunt kopen inclusief vervoer (heen en terug). De Acacias koffietour kostte ons 18.000COP (€4,80) per persoon.

Speel een potje Tejo

Tejo is een typisch Colombiaans spel, wat lijkt op Jeu de Boules (maar dan met kleine explosieven). Het werkt als volgt: je gooit met een soort platte stenen in de richting van een staande bak met klei. In die bak ligt papier met explosief kruit in een rondje. Het is de bedoeling dat je in het midden van dit rondje de steen gooit. Klinkt simpel, maar het is moeilijker dan het lijkt! In Salento, onder het genot van een biertje, kun je dit leuke spel spelen in de bar ‘Los Amigos’. Hier vind je een leuk filmje van dit spel.

Corona-Cerveza-1

Struin door Salento en bezoek de Mirador

Alhoewel de meeste mensen vooral geïnteresseerd zijn in de omgeving van Salento, is het dorpje zelf ook erg leuk om te bekijken. Calle Real is de straat die velen het eerste opvalt, aan beide kanten vind je kleurrijke huizen, souvenirswinkels en restaurants. Aan het einde van de Calle Real kun je omhooglopen richting een uitzichtpunt (de Mirador). Je krijgt een mooi uitzicht over Salento. Dit is niet het meest spectaculaire uitzicht dat wij ooit in Colombia gezien hebben, desondanks is het wel de moeite waard! 

wat te doen Salento

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen