Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

7 activiteiten die je niet mag missen in het prachtige Uvita

Uvita is een unieke plek in Costa Rica. De afgelopen jaren heeft het kleine dorpje zich ontwikkeld tot een toeristische hotspot. En dat is niet zo gek als je zie waar je terecht komt! Benieuwd wat er te doen is in Uvita? Lees dan dit artikel!

Hoe kom je er?

Je kunt met de huurauto en de bus naar Uvita. Hieronder lees je hoe je er het beste komt.

Met de auto
De makkelijkste manier om in Uvita te komen, is met een huurauto. Het hangt uiteraard af vanaf welke locatie je komt, maar over het algemeen heb je hier geen 4×4 voor nodig. De wegen zijn gewoon goed! Kom je direct vanaf Santa Teresa? Let dan goed op! Op de weg tussen Santa Teresa en Manuel Antonio kom je langs het stadje Jaco. Net voor Jaco vind je de ‘Bridge Over Rio Tarcoles’. Hier moet je zeker even de auto parkeren en een stukje over de brug lopen. In het water direct onder de brug liggen namelijk tientallen gigantische krokodillen. Supertof om te zien en iets wat je zou missen als je met de bus gaat (die stopt namelijk niet). 

Met de bus
Vanaf Quepos is er een directe bus die je in ongeveer 2 uur naar Uvita brengt. Als je geen directe bus kunt nemen, kun je ook nog de bus naar Dominical pakken en daar overstappen naar Uvita.

Wat is er te doen in Uvita?

Uvita is de ideale bestemming om walvissen te spotten in Costa Rica. Twee keer per jaar zijn ze hier voor de kust in nationaal park Marino Ballena te vinden. Maar dat is niet de enige activiteit. Hieronder vind je wat er allemaal te doen is in Uvita en wat je echt niet mag overslaan!

Wat te doen Uvita

Bewandel de walvisstaart in het Marino Ballena National Park

Als er iets is wat je in Uvita moet bewonderen, dan is het de “walvisstaart” in het Marino Ballena National Park. In dit park vormt een rots- en zandformatie precies een walvisstaart. Heel toevallig is dit ook een plek waar elk jaar honderden walvissen samenkomen. Hoe bijzonder! De walvisstaart is alleen te zien wanneer het eb is en de zee zich terugtrekt. Je kunt in zo’n 15 minuten naar de walvisstaart lopen vanaf de ingang van het park. De entree is $8 en hier kan je per week zien hoe laat het eb en vloed is. Zo weet je precies hoe laat je in het park moet zijn! 

wat te doen Uvita

Spot walvissen en dolfijnen

Ben je in Uvita van half juli tot eind oktober of van half december tot eind februari? Dan kun je de zee op om walvissen te spotten! Naast bultrug walvissen is de kans groot dat je ook dolfijnen tegen komt. Tours kosten gemiddeld 80$ en zijn makkelijk bij je hostel te boeken. Een flinke prijs, maar wel echt een once in a lifetime ervaring om deze prachtige beesten te zien!

Bekijk de zonsondergang op het strand

Een activiteit die je ook niet mag missen in Uvita, is het bekijken van de zonsondergang op het strand. Je kunt hiervoor naar het openbare strand (Playa Uvita) gaan, of naar het Marina Ballena National Park. Je ticket van het Marina Ballena National Park is de hele dag geldig. Als je die ochtend of middag het park bezocht hebt, hoef je ‘s avonds dus niet te betalen om de hier de zonsondergang te bewonderen! 

Ga lekker badderen

Even geen zin meer in strand? Bezoek dan de Eco Termales in Hatillo. Dit is een heel klein dorpje tussen Uvita en Quepos/Manuel Antonio. Je kunt hier heerlijk ontspannen in natuurlijke thermale baden. De baden verschillen in temperatuur van 30-40 graden. Ontzettend fijn bijkomen en heerlijk rustig! Entree voor de baden is 6$ per persoon ($1,5 voor kinderen). 

Mocht je besluiten om naar deze baden te gaan, dan heb je een huurauto nodig en het liefst een 4×4. De weg is namelijk onverhard. Vooral als het hard regent is dit niet de geschikt voor lage auto’s. Je komt hier door je navigatie in te stellen op Soda La Unica, Hatillo. Hier tegenover zit een weg die je in moet slaan. Vanaf deze weg kun je de borden volgen en is het nog ongeveer 8 km rijden. 

Helaas lijkt Eco Termales momenteel gesloten

Bezoek de Catarata Waterval & vlindertuin

In Uvita is een kleine waterval te vinden waar je voor maar $2 heen kunt. De waterval ligt midden in de natuur en is perfect voor een verkwikkende duik. De eigenaar heeft een kleine stijger gebouwd waar je vanaf kunt springen, maar je kunt ook de waterval gebruiken als een soort glijbaan. Dit is ook een populaire spot onder locals, dus verwacht niet dat je hier alleen zult zijn. Vanaf het centrum van Uvita loop je in zo’n 10-15 minuten naar de waterval. Aan het begin vindt je een kleine vlindertuin! 

Hike naar de Nauyaca watervallen

Krijg je geen genoeg van watervallen? Dan moet je zeker naar de Nauyaca watervallen gaan! Op zo’n 20 kilometer ten noorden van Uvita vind je het plaatstje Dominical. Vanaf hier is het nog een klein stukje rijden tot de Nauyaca Watervallen. Vanaf de ingang is het een stevige wandeling van 4 km naar de watervallen dus trek goede schoenen aan en neem genoeg water mee. Uiteindelijk kom je aan bij de watervallen en kan je een duik nemen in het (koude) water. De entree voor de Nauyaca watervallen is $10.

Wat te doen Uvita

Dans op het Envision festival

Het Envision Festival is een groot dans festival dat meerdere dagen duurt. Ons doet het een beetje denken aan Burning Man uit de VS. Het staat in het teken van creativiteit, kunst, spiritualiteit en yoga. Tickets zijn hier te koop en kosten rond de $350. Je kunt alleen tickets voor het hele festival kopen, maar we gokken dat je hier ook alle dagen heen wilt gaan! 

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen