Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Zo Voorkom Je Voedselverspilling Op Reis

In Vietnam heb ik vier dagen lang alleen rijst met kool en pinda’s gegeten. In Colombia heb ik stad en land afgezocht naar een zonnnebrand die het koraal niet aantast. Het is niet altijd makkelijk om in het buitenland net zo duurzaam te zijn als thuis. Gelukkig kun je met deze tips voedselverspilling op reis voorkomen!

voedselverspilling op reis

Voordat je op reis gaat

Ik raad je aan om een paar dagen voor je reis al rekening te houden met het feit dat je een tijd weg gaat. Doe alleen boodschappen voor dingen die je echt nodig heb. De avonden van tevoren kook ik zoveel mogelijk met alles wat ik nog in huis heb. Met een beetje creativiteit lukt dat altijd.

Lukt het niet meer om alles op te maken voor je op reis gaat? Geef het dan aan de buren! Of zet het op facebook. Er zijn zelfs speciale weggeefgroepen waar altijd wel iemand tussen zit die jouw boodschappen wil hebben.

Voedselverspilling op reis

Het ligt er een beetje aan hoe je op reis gaat, maar een koelbox kan soms heel handig zijn. Zo kun je producten veel langer goed houden en voedselverspilling op reis te voorkomen. Er zijn ook kleine koeltasjes die perfect in je backpack passen. Dus ook bij een lange hike kun je je producten meenemen!

vegan Costa Rica

Het probleem van het buffet

Veel hotels hebben een ontbijtbuffet. Dit is natuurlijk super lekker. Maar het probleem van een buffet is dat het tot de laatste minuut goed gevuld is. Wat er aan het eind van het buffet nog op tafel staat gaat gewoon de prullenbak in. Zonde! Het beste wat je kunt doen, is niet kiezen voor zo’n hotel.

Heeft jouw hotel wel een buffet? Schep dan niet meer op dan je kunt. Het eten wat op jouw bord blijft liggen eindigt sowieso in de prullenbak. Daarnaast worden de schalen op het buffet constant aangevuld. Als iedereen teveel opschept moeten de schalen dus onnodig veel bijgevuld worden. Wees liever bescheiden en als je nog steeds honger hebt loop je gewoon 2x.

Is het buffet bijna voorbij? Vraag dan of je restjes mag meenemen. Dan heb je een gratis lunch en er hoeft niets weggegooid te worden. Win win!

Als je je maaltijd niet opkan

Soms zijn de porties in restaurants zo groot dat je het met z’n tweeën amper op kan. Kijk dus voor je besteld even om je heen om te zien hoe groot de porties zijn. Dan kan je beter inschatten of je wel of geen voorgerecht wil.

Krijg je toch de maaltijd niet op? In de meeste andere landen is het doodnormaal om te vragen om een doggybag. Gewoon doen!

Daarnaast serveren ze in sommige restaurant ook kleinere porties als je daar om vraagt. Het kan zijn dat je dan ook minder hoeft te betalen, maar dat gebeurt niet altijd.

Kook zelf!

Een handige manier om minder voedsel te verspillen op reis, is door te slapen in een hostel met eigen keuken. Met een eigen keuken hoef je niet elke keer uit eten. Dat is goedkoper én duurzamer. Bovendien kun je in een eigen keuken veel makkelijker restjes bewaren voor de volgende dag.


 

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen